Το Spotify είναι εξοργισμένο με την Apple μετά τη χθεσινή παρουσίασή της

Καλεί τις αρχές να πάρουν μέτρα
16 Σεπτεμβρίου 2020 10:04
Το Spotify είναι εξοργισμένο με την Apple μετά τη χθεσινή παρουσίασή της

Δεν πρόλαβε να περάσει μία ώρα από το τέλος του χθεσινού event της Apple και το Spotify εξέδωσε μία αγανακτισμένη δήλωση, επαναλαμβάνοντας τη δυσπιστία του και την απογοήτευσή του απέναντι στην Apple, κατηγορώντας την για μονοπωλιακές τακτικές.

Από την ίδια την ανακοίνωση δεν μπορεί να καταλάβει κανείς με ποιο μέρος της παρουσίασης της Apple διαφωνεί το Spotify, η λογική όμως λέει πως πρόκειται για το Apple One. Η νέα συνδρομητική υπηρεσία της Apple με το συνδυασμό των διαφορετικών υπηρεσιών, απειλεί την κυριαρχία του Spotify στη streaming μουσική, μιας και αρκετοί μπορεί να προτιμήσουν το Apple Music αντί για το Spotify.

Για άλλη μία φορά, η Apple χρησιμοποιεί την κυρίαρχη θέση της και τις άδικες πρακτικές της για να φέρει τους ανταγωνιστές της σε δύσκολη θέση και να στερήσει την επιλογή από τους καταναλωτές, προωθώντας τις δικές της υπηρεσίες. Καλούμε τις αρχές ανταγωνισμού να δράσουν γρήγορα για να περιορίσουν την μονοπωλιακή συμπεριφορά της Apple, την οποία αν την αφήσουν να εξελίσσεται θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην κοινότητα των developers και θα απειλήσει τις συλλογικές μας ελευθερίες να ακούμε, να μαθαίνουμε, να δημιουργούμε και να συνδεόμαστε.

Το Spotify “κυνηγάει” την Apple εδώ και ένα χρόνο για τις μονοπωλιακές τακτικές της, ενώ το Μάρτιο του 2019 κατέθεσε επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η δήλωση του Spotify έρχεται σε μία στιγμή που η Apple βρίσκεται στα δικαστήρια με την Epic Games για την προμήθεια 30% του App Store.

Tags: