Το Apple Watch Series 6 είναι επίσημο με μέτρηση οξυγόνου στο αίμα

Για πρώτη φορά έρχεται και σε Product Red
15 Σεπτεμβρίου 2020 20:34
Το Apple Watch Series 6 είναι επίσημο με μέτρηση οξυγόνου στο αίμα

Ο Tim Cook μετά από μία εκτενή αναφορά στα πλεονεκτήματα του Apple Watch συνολικά και στις εμπειρίες χρηστών με αυτό που άλλαξε τη ζωή τους, πέρασε στην παρουσίαση του νέου Apple Watch Series 6. Το νέο smartwatch της Apple κάνει το επόμενο βήμα για την υγεία των χρηστών του.

Εμφανισιακά δε διαφέρει από τα Series 4 και 5 αλλά διαθέτει αρκετά περισσότερα χρώματα, μεταξύ των οποίων και το νέο Product Red. Στις νέες δυνατότητές του συμπεριλαμβάνεται η μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα. Η σημασία του SpO2 είναι μία μέτρηση η οποία προσφέρει σημαντικά δεδομένα στην αναπνοή σας και την καρδιακή σας λειτουργία. Ο κορεσμός του οξυγόνου δείχνει το πόσο καλά συνεργάζονται καρδιά και πνευμόνια. Επιπλέον, το Watch 6 μπορεί να μετρά υψόμετρο σε πραγματικό χρόνο με ακρίβεια περίπου μισού μέτρου.

Το Apple Watch 6 διαθέτει Always On Display, με την οθόνη να είναι δύο φορές πιο φωτεινή σε εξωτερικούς χώρους, ενώ εσωτερικά έχει τον S6 επεξεργαστή ο οποίος υπόσχεται 20% ταχύτερες επιδόσεις. Παρά την αύξηση επιδόσεων, διατηρεί την ίδια μπαταρία διάρκειας 18 ωρών με τον προκάτοχό του, ωστόσο φορτίζει ταχύτερα σε μιάμιση ώρα. Τα watch faces επεκτείνονται με νέα σχέδια, αρκετά από τα οποία προέρχονται από διάσημους καλλιτέχνες, ενώ υπάρχουν και εξειδικευμένα faces για αθλητές, γιατρούς και άλλα. Η Apple εισάγει επίσης ένα νέο λουράκι σιλικόνης ονόματι Solo Loop, το οποίο δεν έχει κουμπώματα και διαθέτει διάφορα μεγέθη για να χωράει σε διαφορετικούς καρπούς.

Το νέο Apple Watch 6 θα διαθέτει πλέον το Family Setup. Με αυτή τη λειτουργία οι γονείς θα μπορούν να συνδέουν στο λογαριασμό τους τα Apple Watches όλης της οικογένειας σας, ακόμα κι αν τα παιδιά δε διαθέτουν κάποιο iPhone. Υπάρχουν ειδοποιήσεις τοποθεσίας, περιορισμός στο ποιους θα μπορούν να καλούν τα παιδιά, ενώ θα είναι διαθέσιμα όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Apple Watch. Το Family Setup χρειάζεται ένα cellular Apple Watch 4 ή νεότερο για να λειτουργήσει.

Το Apple Watch 6 θα είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή και θα ξεκινά από τα $399. Σε μία προσπάθεια να ελαττώσει τα απορρίμματα, δε θα περιλαμβάνεται το USB power adapter στη συσκευασία, παρά μόνο το καλώδιο φόρτισης.

Το Watch Series 3 συνεχίζει να κυκλοφορεί στην τιμή των $199.