Μάλλον αυτά είναι τα specs της RTX 3060 που θα ζήλευε και ο budget gamer 

Νέες πληροφορίες για το πιο προσιτό μοντέλο

Μάλλον αυτά είναι τα specs της RTX 3060 που θα ζήλευε και ο budget gamer

Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη των τριών πρώτων μοντέλων της RTX 3000 σειράς της Nvidia και ήδη το γύρο του διαδικτύου κάνει μια φήμη που αποκαλύπτει τις προδιαγραφές και ενός πιο προσιτού μοντέλου. Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη που η εταιρία εργάζεται παράλληλα και στην RTX 3060, ωστόσο αυτό που ίσως εντυπωσιάσει πολλούς είναι η απόδοσή της. 

Συγκεκριμένα, ο χρήστης του Twitter @kopite7kimi είχε αποκαλύψει πολλές πληροφορίες για τις νέες GPUs που αποδείχθηκαν σωστές. Σύμφωνα με ένα από αυτά τα tweets του, λοιπόν, η RTX 3060 θα κάνει χρήση του GA106 chip, το οποίο θα απαρτίζεται από 4,864 CUDA cores. Με βάση τη δομή της Ampere αρχιτεκτονικής, αυτό σημαίνει πως θα έχουμε αντίστοιχα 38 RT cores και 152 Tensor cores.

Παρόλο που δε γνωρίζουμε πόσα ROPs και πόσο γρήγορη μνήμη θα έχει η κάρτα, τα παραπάνω δεδομένα αρκούν για να συμπεραίνουμε πως η απόδοσή της θα κυμαίνεται περίπου στα επίπεδα της RTX 2080. Συγκριτικά, το μεγάλο της "αδερφάκι", η RTX 3070, είναι γρηγορότερη από την RTX 2080 Ti. Επομένως, η σχετική απόδοση της 3060 είναι πολύ πιθανό πως θα κυμαίνεται στα προαναφερθέντα επίπεδα. Η κάρτα θα είναι ενδεχομένως μια τέλεια λύση για όσους παίζουν σε 1080p οθόνες και θέλουν τις μέγιστες δυνατές ρυθμίσεις μαζί με ray-tracing.

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να βρείτε στην αγορά διάφορα RTX 2060 μοντέλα με περίπου €300 ευρώ. Η RTX 3060 εκτός απροόπτου θα κυμαίνεται στις ίδιες τιμές. Οπότε, αν πράγματι η νέα πρόταση της Nvidia προσφέρει σε αυτά τα χρήματα απόδοση περίπου αντίστοιχη με την RTX 2080, ακόμα και οι gamers με σφιχτό budget, μάλλον θα μπουν σε σκέψεις για αναβάθμιση.

2 comment(s)

End of content

No more pages to load