Η Apple περνάει στην αντεπίθεση και μηνύει την Epic για διαφυγόντα κέρδη από το Fortnite

Η Epic κέρδισε $600 εκατομμύρια από το App Store
09 Σεπτεμβρίου 2020 11:11
Η Apple περνάει στην αντεπίθεση και μηνύει την Epic για διαφυγόντα κέρδη από το Fortnite

Στη δικαστική μάχη μεταξύ Apple και Epic Games, φαίνεται πως η Apple έχει τον επόμενο λόγο, αφού κατέθεσε μήνυση ζητώντας από την Epic διαφυγόντα κέρδη από το App Store. Ζητάει επίσης από το δικαστήριο να σταματήσει την Epic από το να λειτουργεί το δικό της σύστημα in-app πληρωμών σε Apple συσκευές.

Συγκεκριμένα, η Apple ζητά “επιστροφή και εξόφληση όλων των εσόδων, κερδών, αποζημιώσεων, παροχών και άλλων παράνομων κερδών που έλαβε η Epic ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της”. Ζητά επίσης αποζημίωση για τη ζημιά στη φήμη της Apple από τη δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε η Epic, καθώς και από την καμπάνια της Epic η οποία απεικονίζει την Apple ως δυνάστη.

Το ποσό που ζητά η Apple ως αποζημίωση δεν έγινε ακόμα γνωστό. Η Apple προσπάθησε να μειώσει την προσπάθεια της Epic, χαρακτηρίζοντας την όλη κίνησή της μία προσπάθεια να κερδίσει παραπάνω χρήματα και όχι ένα δίκαιο αγώνα περί ανταγωνισμού, αποκαλύπτοντας πως η Epic έχει κερδίσει περισσότερα από $600 εκατομμύρια από το App Store.

Η μήνυση της Epic δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία απλή διαφωνία για χρήματα. Παρόλο που η Epic παρουσιάζει τον εαυτό της ως ένα μοντέρνο Ρομπέν των Δασών στη βιομηχανία, στην πραγματικότητα είναι μία εταιρία δισεκατομμυρίων που απλά δε θέλει να πληρώσει τίποτα για την τεράστια αξία που παίρνει από το App Store.