Η Vivo παρουσίασε έναν αισθητήρα κάμερας που θα πάει τις νυχτερινές λήψεις σε νέο επίπεδο

Πιο φωτεινός τη νύχτα από τον RYYB της Huawei
08 Σεπτεμβρίου 2020 10:09
Η Vivo παρουσίασε έναν αισθητήρα κάμερας που θα πάει τις νυχτερινές λήψεις σε νέο επίπεδο

Σε μία παρουσίαση αφιερωμένη στη φωτογραφία, η Vivo παρουσίασε το νέο φωτογραφικό διαγωνισμό της σε συνεργασία με το National Geographic, αλλά δε σταμάτησε εκεί. Παρουσίασε επίσης το νέο, βελτιωμένο αισθητήρα κάμερας με RGBW τεχνολογία, η οποία θα ενσωματωθεί σύντομα σε smartphone.

Παρόλο που το RGBW είδος υπάρχει στην αγορά εδώ και καιρό, η Vivo το πήγε στο επόμενο επίπεδο. Η RGBW τεχνολογία που χρησιμοποιούσε η Sony σε ορισμένα Xperia, είχε χαμηλή ανάλυση και χρώματα, αλλά η Vivo λέει πως κατάφερε να λύσει αυτά τα προβλήματα με ισχυρούς αλγόριθμους. Αφαίρεσε επίσης την κυριαρχία του πράσινου στους παραδοσιακούς RGGB αισθητήρες, ενώ τονίζει μάλιστα πως είναι ισχυρότερος από τους RYYB αισθητήρες που χρησιμοποιούν κίτρινο.

Ο νέος αισθητήρας είναι επίσης πολύ πιο φωτεινός, συγκεντρώνοντας 200% περισσότερο φως από τους παραδοσιακούς RGGB αισθητήρες και 60% περισσότερο φως από τον RYYB της Huawei. Ο νέος αισθητήρας αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε Vivo τηλέφωνο το 2021, χωρίς η εταιρία να αποκλείει τη χρήση της τεχνολογίας από άλλες εταιρίες.

Tags: