Η Epic ζητά από το δικαστήριο να επαναφέρει το Fortnite στο iOS

Τεράστια πτώση στους χρήστες της
06 Σεπτεμβρίου 2020 10:01
Η Epic ζητά από το δικαστήριο να επαναφέρει το Fortnite στο iOS

Πριν λίγες μέρες η Epic Games αποκλείστηκε και επίσημα από το App Store της Apple και αναμενόμενα έκανε την επόμενη κίνησή της, η οποία είναι να ζητήσει από το δικαστήριο να αναγκάσει την Apple να επαναφέρει το Fortnite στο iOS.

Τα επιχειρήματα της Epic για αυτό, έχουν να κάνουν με το γεγονός πως δεν έχει πληγεί μόνο η φήμη της, αλλά και η επιχείρηση στο σύνολό της. Από τις 2 Σεπτεμβρίου και έπειτα, το Fortnite έχει χωριστεί ουσιαστικά σε δύο διαφορετικά παιχνίδια και οι καθημερινά ενεργοί χρήστες στο iOS έχουν μειωθεί κατά 60%. Ποσοστό τεράστιο για την Epic, αφού το iOS είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για το Fortnite. Από τους 350 εκατομμύρια χρήστες συνολικά, οι 116 εκατομμύρια παίζουν Fortnite από το iOS. Επιπλέον, το 63% των Fortnite χρηστών στο iOS, έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι αποκλειστικά από το iOS και όχι από άλλες πλατφόρμες.

Η Epic ισχυρίζεται πως αυτά τα ποσοστά είναι πελάτες που δε θα ξαναδεί ποτέ και πως η κοινότητα του Fortnite έχει σπάσει στα δύο. Επιπλέον επικαλείται και ζημίες που δεν έχουν σχέση με το Fortnite αλλά έχουν σχέση με το ban του developer λογαριασμού της. Άλλα παιχνίδια στο iOS όπως τα Infinity Blade, δεν μπορούν να τα κατεβάσουν ξανά οι χρήστες ακόμα κι αν τα είχαν στο λογαριασμό τους, ενώ και το Shadow Complex Remastered έχει αφαιρεθεί από το Mac App Store.

Επιπλέον, αναφέρει στο δικαστήριο πως η Apple απειλεί να αρνηθεί οποιεσδήποτε προσπάθειες της Epic να κάνει αίτηση για νέο developer account για τουλάχιστον ένα χρόνο, επισυνάπτοντας την επικοινωνία της με την Apple. Τέλος, φέρνει στο προσκήνιο τη ζημιά που θα υποστεί, αφού της αποκλείεται η ευκαιρία να προσελκύσει έστω και ένα νέο χρήστη από το 1 δισεκατομμύριο χρήστες του iOS.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου.