Ινδία: Ban σε PUBG και σε 117 ακόμα εφαρμογές που σχετίζονται με Κίνα

Εντείνονται οι σχέσεις των δύο χωρών
04 Σεπτεμβρίου 2020 16:00
Ινδία: Ban σε PUBG και σε 117 ακόμα εφαρμογές που σχετίζονται με Κίνα

Τον Ιούνιο η Ινδία απαγόρεψε 59 εφαρμογές κινεζικών εταιριών, μεταξύ των οποίων οι TikTok και WeChat. Τώρα, το Υπουργείο Ηλεκτρονικών και Τεχνολογίας Πληροφοριών επιστρέφει και προσθέτει στη λίστα ακόμα 118 εφαρμογές με δεσμούς στην Κίνα. Η κίνηση αυτή έρχεται για “την προστασία και την κυριαρχία της Ινδίας, την άμυνά της και την ασφάλειά της”.

Μεταξύ των εφαρμογών που αποκλείστηκαν βρίσκονται τρεις εφαρμογές της Alibaba, καθώς και το PUBG, το οποίο μετρά 40 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες στην Ινδία. Να σημειώσουμε όμως πως το ban αφορά μόνο την mobile έκδοση του παιχνιδιού και όχι την desktop ή της κονσόλας.

Η νέα αυτή κίνηση αυξάνει την ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ Ινδίας και Κίνας το τελευταίο διάστημα. Η Ινδία υποστηρίζει πως προστατεύει την ασφάλεια των πολιτών της, αφού βρήκε πολλές από αυτές τις εφαρμογές να κλέβουν τα δεδομένα των χρηστών και να τα στέλνουν σε servers εκτός Ινδίας.

Η συλλογή αυτών των δεδομένων, η απόκτησή τους και η δημιουργία προφίλ από στοιχεία εχθρικά στην εθνική ασφάλεια και την άμυνα της Ινδίας, η οποία τελικά έχει επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Ινδίας, είναι ένα θέμα πολύ βαθιάς και άμεσης ανησυχίας το οποίο απαιτεί έκτακτα μέτρα.