Την εποχή της πανδημίας, avatars φοιτητών παραλαμβάνουν τα πτυχία τους αντί για τους ίδιους (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία VR ορκωμοσία με...Sims στην Ινδία
02 Σεπτεμβρίου 2020 09:30
Την εποχή της πανδημίας, avatars φοιτητών παραλαμβάνουν τα πτυχία τους αντί για τους ίδιους (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μεγάλες ορκωμοσίες των Πανεπιστημίων όπου ο καθένας καλούσε και τους αγαπημένους του είναι πλέον μακρινή ανάμνηση λόγω της πανδημίας. Ωστόσο οι απόφοιτοι μίας από τις κορυφαίες σχολές τεχνολογίας της Ινδίας, έκαναν τις γνώσεις τους πράξεις για να ζήσουν μία ορκωμοσία όσο πιο κοντά γίνεται στην αληθινή.

Το Indian Institute of Technology Bombay πραγματοποίησε μία τελετή εικονικής πραγματικότητας στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 απόφοιτοι. Δεν επρόκειτο όμως για μία απλή VR εφαρμογή. Το πανεπιστήμιο δημιούργησε avatars για τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά, καθώς και για τους ομιλητές και τους καθηγητές.

Οι απόφοιτοι περπάτησαν στη σκηνή για τα παραλάβουν τα πτυχία τους, ενώ αργότερα μπόρεσαν να αλληλεπιδράσουν με τους συμφοιτητές τους στους εικονικούς χώρους του πανεπιστημίου.

Για να προσφέρουμε μία εμπειρία εικονικής πραγματικότητας σε όλους τους αποφοίτους μας, χρειάστηκαν όχι μόνο άκρως καινοτόμα βήματα αλλά επίσης μία τιτάνια προσπάθεια από τους καθηγητές μας και το προσωπικό. Το έκαναν για τους φοιτητές. Ελπίζουμε αυτό να προτρέψει τους αποφοίτους μας καθώς και άλλους μηχανικούς στη χώρα να κάνουν μεγάλα σχέδια και να σκέφτονται καινοτόμα.

Αρκετοί από τους φοιτητές και τους γονείς του έσπευσαν να μοιραστούν το δικό τους κλιπ από την ορκωμοσία.