Η ByteDance ζητά από το TikTok να ετοιμαστεί για κλείσιμο

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία
30 Αυγούστου 2020 11:19
Η ByteDance ζητά από το TikTok να ετοιμαστεί για κλείσιμο

Η μητρική εταιρία του TikTok, η ByteDance, βρίσκεται σε αγώνα δρόμου για να βρει αγοραστή για το αμερικανικό κομμάτι της επιχείρησης μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, πριν να τεθεί σε ισχύ το ban του Donald Trump. Και ενώ το φαβορί είναι η Microsoft, η ByteDance δε θέλει να το ρισκάρει και συνέταξε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με αυτό, ζητά από τους μηχανικούς του TikTok να ετοιμάσουν το κλείσιμο της εφαρμογής σε περίπτωση που απαγορευτεί η εφαρμογή στις ΗΠΑ. Το κλείσιμο μίας εφαρμογής με 100 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες δεν είναι απλή υπόθεση και το TikTok πρέπει να είναι προετοιμασμένο σε παγκόσμιο επίπεδο για την περίπτωση που είτε οι ΗΠΑ είτε η Κίνα δε δεχτούν την όποια συμφωνία.

Η ByteDance ετοιμάζει επίσης σχέδια για αποζημίωση υπαλλήλων και συνεργατών του TikTok US στην περίπτωση που κλείσει η εφαρμογή στη χώρα. Το TikTok έχει ήδη παγώσει τις όποιες προσλήψεις.

Είμαστε σίγουροι πως θα φτάσουμε σε μία λύση που θα εξασφαλίζει την παρουσία του TikTok μακροπρόθεσμα για εκατομμύρια Αμερικανών που έρχονται στην πλατφόρμα για διασκέδαση, αυτο-έκφραση, και σύνδεση. Όπως θα έκανε κάθε υπεύθυνη εταιρία, ταυτόχρονα αναπτύσσουμε σχέδια για να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε πως οι υπάλληλοί μας στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πληρώνονται ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.

Tags: