Η Epic αποκλείστηκε και επίσημα από το App Store

Η Apple τερμάτισε το developer account της
29 Αυγούστου 2020 10:16
Η Epic αποκλείστηκε και επίσημα από το App Store

Η Apple πραγματοποιώντας την απειλή της, τερμάτισε το developer account της Epic. Αυτό για το χρήστη σημαίνει πως αν έχετε κατεβάσει κάποιο από τα παιχνίδια της αλλά το έχετε απεγκαταστήσει από το iPhone ή το iPad σας, δε θα είναι διαθέσιμο πλέον για να κατεβάσετε ξανά.

Είμαστε απογοητευμένοι που έπρεπε να τερματίσουμε το account της Epic Games στο App Store. Συνεργαστήκαμε με την ομάδα της Epic Games για πολλά χρόνια στις κυκλοφορίες τους. Το δικαστήριο πρότεινε στην Epic να συμμορφωθεί με τις οδηγίες του App Store όσο η υπόθεσή τους εκδικάζεται, οδηγίες τις οποίες ακολουθούσαν για την τελευταία δεκαετία μέχρι που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση. Η Epic αρνήθηκε. Αντίθετα, κατέθεσαν επαναλαμβανόμενα updates στο Fortnite, σχεδιασμένα να παραβιάσουν τις οδηγίες του App Store. Αυτό δεν είναι δίκαιο για όλους τους άλλους developers στο App Store και βάζει τους πελάτες στη μέση αυτής της μάχης. Ελπίζουμε να μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους ξανά στο μέλλον, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό σήμερα.

Η Apple θα τηρήσει την απόφαση του δικαστηρίου να μην αποκλείσουν το λογαριασμό Epic Games SARL, ο οποίος χρησιμοποιείται από την Epic για να προσφέρει την Unreal Engine σε άλλες εφαρμογές και παιχνίδια.

Αν έχετε ήδη εγκατεστημένο το Fortnite στο iPhone ή το iPad σας, μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε την τελευταία έκδοση που έχει εγκριθεί από την Apple, δε θα μπορείτε όμως να λάβετε αναβαθμίσεις. Επιπλέον, δε θα μπορείτε να κάνετε in-game αγορές.

Η μόνη δήλωση που είχε να κάνει ο Tim Sweeney της Epic, ήταν να διαμαρτυρηθεί για τη δήλωση της Apple όπου η Epic “σπάμαρε” το App Store με νέα builds του Fortnite. Σύμφωνα με τον Sweeney, η Epic κατέθεσε μόνο τρία builds, δύο με bug fixes και ένα με το Season 4.