Η Tesla απέτρεψε ransomware επίθεση από Ρώσο hacker

Σε συνεργασία με το FBI
28 Αυγούστου 2020 10:16
Η Tesla απέτρεψε ransomware επίθεση από Ρώσο hacker

Το FBI συνέλαβε έναν 27χρονο Ρώσο, ο οποίος προσπάθησε να κάνει μία ransomware επίθεση εναντίον μία αμερικανικής εταιρίας. Σύμφωνα με το Electrek η εταιρία αυτή ήταν η Tesla, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Elon Musk, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό “σοβαρό”.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο, όταν ο Egor Igorevich Kriuchkov, ταξίδεψε στις ΗΠΑ και ήρθε σε επαφή με έναν υπάλληλο της Tesla, ο οποίος εργαζόταν στο Gigafactory της εταιρίας στη Nevada. Σε μία προσωπική συνάντηση, ο Kriuchkov πρόσφερε $1 εκατομμύριο στον υπάλληλο για να εγκαταστήσει malware στα συστήματα του Gigafactory και έπειτα αυτός και οι συνεργάτες του θα ζητούσαν λύτρα από την Tesla. Ο υπάλληλος ενημέρωσε την Tesla, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε το FBI και ο Kriuchkov συνελήφθη στο Los Angeles επιχειρώντας να φύγει από τη χώρα.

Έρευνα του FBI έδειξε πως ο Kriuchov και η ομάδα του είναι υπεύθυνοι για πολλές ακόμα επιθέσεις, μία από τις οποίες ήταν εναντίον του CWT group τον Ιούλιο. Εκεί η εταιρία πλήρωσε $4.5 εκατομμύρια σε λύτρα.