Η Apple παρομοιάζει την τακτική της Epic με κλοπή καταστήματος

Ζητάει από το δικαστήριο να μην αναστρέψει το ban της Epic
22 Αυγούστου 2020 10:42
Η Apple παρομοιάζει την τακτική της Epic με κλοπή καταστήματος

Ήρθε η σειρά της Apple να απαντήσει με νομική γλώσσα στην Epic, ζητώντας από το δικαστήριο να μην αναστρέψει προσωρινά το ban της δεύτερης όσο διαρκεί η εκδίκαση της αγωγής. Ο Phil Schiller της Apple σημείωσε πως ο Tim Sweeney της Epic ζήτησε “μία ειδική συμφωνία αποκλειστικά με την Epic” από τον Ιούνιο και όταν η Apple αρνήθηκε, η Epic άλλαξε τη στρατηγική της με σκοπό να αποκόψει την Apple από το μερίδιό της.

Μετά από τις  δικές της εθελοντικές πράξεις, η Epic ζητά τώρα επείγουσα απαλλαγή. Αλλά το όλο “επείγον” της υπόθεσης είναι εξολοκλήρου δημιουργία της Epic. Οι developers που εργάζονται για να εξαπατήσουν την Apple – όπως η Epic σε αυτήν την περίπτωση – τερματίζονται.

Ο Tim Sweeney έσπευσε να διαψεύσει πως η Epic ζήτησε ξεχωριστή αντιμετώπιση από την Apple, δίνοντας στη δημοσιότητα το email που έστειλε στην Apple, τονίζοντας το σημείο που “ελπίζει η Apple να κάνει αυτές τις επιλογές διαθέσιμες και στους υπόλοιπους iOS developers”.

Και η Apple όμως παρέδωσε μία σειρά emails μεταξύ των Sweeney, Schiller και άλλων στελεχών της Apple. Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου, ο Sweeney ζήτησε από την Apple να επιτρέψει στην Epic να κυκλοφορήσει το δικό της app store μέσα στο iOS και να συμπεριλάβει ένα εναλλακτικό σύστημα πληρωμών για το Fortnite και άλλων παιχνιδιών της Epic, που θα της επέτρεπε να παρακάμψει την προμήθεια του 30% της Apple. Μετά την άρνηση της Apple, η Epic προχώρησε μονομερώς με τα σχέδια της, ενημερώνοντας την Apple για την αλλαγή στο σύστημα πληρωμών με ένα email στις 13 Αυγούστου.

Όταν η Apple αρνήθηκε να αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο που λειτουργεί για να ευχαριστήσει την Epic, η Epic κατέφυγε σε ξαφνική, μονομερή δράση που κατάφωρα παραβίασε τα συμβόλαιά της με την Apple και ταυτόχρονα κατέθεσε αυτήν την αγωγή, με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει τις σκόπιμες παραβιάσεις της αφού τις έχει κάνει.

Η Apple υποστηρίζει πως η πρακτικές της δε διαφέρουν από αυτές των PlayStation και του Xbox. Μάλιστα υποστηρίζει πως η Epic συμπεριφέρεται σαν ένας κλέφτης καταστημάτων.

Αν οι developers μπορούν να αποφύγουν το ψηφιακό checkout, είναι το ίδιο με το να φεύγει ένας πελάτης από ένα Apple store χωρίς να πληρώσει για το προϊόν που έκλεψε. Η Apple δεν πληρώνεται.