Η Apple ξεπέρασε την αξία των $2 τρισεκατομμυρίων

Σε χρόνο ρεκόρ από τότε που έφτασε το $1 τρις
21 Αυγούστου 2020 10:25
Η Apple ξεπέρασε την αξία των $2 τρισεκατομμυρίων

Πριν δύο μόλις χρόνια η Apple κατάφερε να γίνει εταιρία τρισεκατομμυρίου και μέσα σε 24 μήνες κατάφερε να διπλασιάσει την αξία της φτάνοντας το εξωφρενικό ποσό των $2 τρισεκατομμυρίων. Να τονίσουμε πως η Aramco της Σαουδικής Αραβίας ήταν η πρώτη εταιρία που έφτασε την αξία των $2 τρις, αλλά η Apple την ξεπέρασε στις αρχές Αυγούστου και έγινε η πολυτιμότερη εταιρία στον κόσμο. Η μετοχή της χτες έφτασε την αξία των $467.77.

Η πανδημία φαίνεται πως δεν επηρέασε τις μετοχές της Apple, αφού από την αρχή του χρόνου η μετοχή της έχει ανέβει 60% σε ιστορικό υψηλό και μάλιστα από τον Ιούνιο κέρδιζε κατά μέσο όρο άνοδο 3.5% την εβδομάδα. Μόνο το Μάρτιο είχε σημειώσει σημαντική πτώση.

Το ρεκόρ αυτό έρχεται σε μία εποχή που η Apple βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο των νομοθετών, όσο και εταιριών για μονοπωλιακές τακτικές. Ο λόγος της συνεχιζόμενης ανόδου της εντοπίζεται στις υπηρεσίες της, τις οποίες αγκαλιάζουν οι χρήστες, όπως το Apple Music, το iCloud, το Apple TV+ και το Apple Arcade, ενώ υπάρχει και ανυπομονησία για το επερχόμενο iPhone 12 το οποίο θα φέρει 5G συνδεσιμότητα.

Ακόμα δύο Αμερικανοί τεχνολογικοί γίγαντες ακολουθούν την πορεία της Apple προς τα $2 τρις. Η Amazon και η Microsoft βρίσκονται στο $1.6 τρις με ανοδική πορεία, ενώ και η Google έχει ξεπεράσει το $1 τρις.