Ban σε 38 εταιρίες που συνεργάζονταν με την Huawei για την παράκαμψη των κυρώσεων

Το κυνήγι συνεχίζεται
18 Αυγούστου 2020 10:28
Ban σε 38 εταιρίες που συνεργάζονταν με την Huawei για την παράκαμψη των κυρώσεων

Χτες Δευτέρα, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την προσθήκη ακόμα 38 εταιριών από 21 χώρες στη “μαύρη λίστα”. Πρόκειται για εταιρίες οι οποίες συνεργάστηκαν με την Huawei για να παρακαμφθεί το ban της εταιρίας το οποίο έχει πάρει παράταση μέχρι το Μάιο του 2021.

Οι εταιρίες αυτές χαρακτηρίστηκαν όλες ως παρακλάδια της Huawei που λειτουργούσαν εκτός Κίνας. Η Huawei, μπορούσε έτσι να παρακάμψει το ban των ΗΠΑ, αγοράζοντας αμερικανικά προϊόντα από τρίτες εταιρίες. Η κίνηση των ΗΠΑ έρχεται να περιορίσει περαιτέρω τις κατασκευαστικές δυνατότητες της Huawei, ειδικά στον τομέα των chips.

Η Huawei και οι ξένοι συνεργάτες τους έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να αποκτήσουν ανεπτυγμένους ημιπυκνωτές που έχουν αναπτυχθεί ή παραχθεί από αμερικανικές εταιρίες software και τεχνολογίας, με σκοπό να εκπληρώσουν τους στόχους της πολιτικής του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Καθώς περιορίσαμε την πρόσβασή της σε αμερικανικές τεχνολογίες, η Huawei και οι συνεργάτες της χρησιμοποιήσαν τρίτους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αμερικανική τεχνολογία, με τρόπο που υπονομεύει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και τα παγκόσμια συμφέροντά μας. Αυτή η δράση μας σήμερα επιδεικνύει τη συνεχή δέσμευσή μας να εμποδίσουμε την Huawei να το συνεχίσει αυτό.

Οι 38 εταιρίες είναι κυρίως Huawei Cloud centers, ενώ υπάρχουν και μερικά κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη.