Η Microsoft, αν και επικρατέστερη, δεν είναι η μόνη υποψήφια για την εξαγορά του TikTok στις ΗΠΑ. Το Twitter έχει επιβεβαιώσει και αυτό πως βρίσκεται σε συνομιλίες, ενώ τώρα στο παιχνίδι μπαίνει και η Oracle.
Σύμφωνα με την αναφορά, η Oracle συνεργάζεται ήδη με επενδυτές που έχουν μερίδιο στην ByteDance, όπως η General Atlantic και η Sequoia Capital. Είναι πρόθυμη να εξαγοράσει την επιχείρηση του TikTok σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Η Oracle αξίζει περίπου $166 δισεκατομμύρια με πρόσφατη ενίσχυση επιπλέον $43 δισεκατομμυρίων και τα οικονομικά μεγέθη της είναι αρκετά για να μπορέσει να εξαγοράσει το TikTok.

Η Oracle ελέγχεται από τον ιδρυτή της, το δισεκατομμυριούχο Larry Ellison και αν και είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς μία video εφαρμογή θα χρησιμεύσει στον B2B κολοσσό, η κίνηση έχει και πολιτικά κίνητρα μιας και ο Ellison είναι ένθερμος υποστηρικτής του Donald Trump. Ούτε η Oracle, ούτε η ByteDance πρόσφεραν κάποιο σχόλιο.
Must Read
007 First Light: Ο διάσημος TikToker Khaby Lame εμφανίζεται στο νέο παιχνίδι του James Bond (ΒΙΝΤΕΟ)
ΗΠΑ: Οι έφηβοι πιστεύουν ότι τα social media δεν επηρεάζουν την ψυχική υγεία
Το TikTok ξεκινά casting για σειρές μικρής διάρκειας