Apple: Καμία εξαίρεση για την Epic, το πρόβλημα το δημιούργησε μόνη της

Η Epic ισχυρίζεται πως η Apple θα της στερήσει τα εργαλεία των developers
18 Αυγούστου 2020 09:43
Apple: Καμία εξαίρεση για την Epic, το πρόβλημα το δημιούργησε μόνη της

Η Apple φαίνεται πως ενημέρωσε την Epic ότι στις 28 Αυγούστου θα τερματίσει όλα τα developer accounts της εταιρίας, αποκόπτοντας πλήρως την Epic από τα εργαλεία των developers για iOS και Mac. Σύμφωνα με την Epic, η κίνηση αυτή είναι απλά αντίποινα για τη δικαστική διαμάχη τους και καλεί τα δικαστήρια να τη σταματήσουν.

Εάν η Apple πραγματοποιήσει την απειλή της, η Epic δε θα μπορεί να αναβαθμίσει όχι μόνο τα παιχνίδια της στο App Store, αλλά και δε θα μπορεί να δημιουργήσει ή να συντηρήσει software όπως το Unreal Engine, το οποίο χρησιμοποιούν και άλλοι developers για να δημιουργήσουν τα παιχνίδια τους. Σημαίνει επίσης πως η εγκατάσταση λογισμικού της Epic στα Macs θα γίνει από δύσκολη έως αδύνατη.

 Η Epic ζήτησε από δικαστήριο να σταματήσει αυτήν την κίνηση της Apple, λέγοντας πως “θα βλάψει ανεπανόρθωτα την εταιρία”.

Οι δράσεις της Apple θα βλάψουν ανεπανόρθωτα τη φήμη της Epic στους χρήστες Fortnite και θα είναι καταστροφικές για το μέλλον της ξεχωριστής επιχείρησης της Unreal Engine.

Από τη μεριά της η Apple απαντά πρακτικά με ένα “ας πρόσεχε”, τυλιγμένο με ένα συγκαταβατικό περιτύλιγμα επαναφοράς των πάντων στην αρχική τους κατάσταση αν η Epic συμμορφωθεί.

Το App Store σχεδιάστηκε για να είναι ένα ασφαλές περιβάλλον εμπιστοσύνης για τους χρήστες και μία τεράστια επαγγελματική ευκαιρία για όλους τους developers. Η Epic ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους developers στο App Store, δημιουργώντας μία επιχείρηση δισεκατομμυρίων που προσφέρεται σε εκατομμύρια iOS πελάτες σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε πολύ να κρατήσουμε την εταιρία στο Apple Developer Program και τις εφαρμογές τους στο Store. Το πρόβλημα που δημιούργησε μόνη της η Epic είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αν υποβάλλουν ένα update στην εφαρμογή τους που θα συμμορφώνεται με τις οδηγίες στις οποίες είχαν συμφωνήσει εξαρχής και ισχύουν για όλους τους developers. Δε θα κάνουμε εξαίρεση για την Epic επειδή δεν πιστεύουμε πως είναι σωστό να βάλουμε τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα πάνω από τις πολιτικές μας που προστατεύουν τους πελάτες μας.