Το Instagram κρατούσε τα διεγραμμένα δεδομένα σας περισσότερο από ότι του επιτρέπατε

Μαζί και φωτογραφίες και μηνύματα
16 Αυγούστου 2020 12:02
Το Instagram κρατούσε τα διεγραμμένα δεδομένα σας περισσότερο από ότι του επιτρέπατε

Όταν διαγράφετε κάτι από μία ψηφιακή υπηρεσία, φαινομενικά διαγράφεται αμέσως, αλλά μπορεί να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να διαγραφεί από τους servers της εταιρίας. Στην περίπτωση του Instagram, αυτό το χρονικό διάστημα είναι 90 ημέρες, αλλά σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας Saugat Pokharel, το Instagram κράτησε φωτογραφίες και μηνύματα που είχαν διαγραφεί από τους χρήστες για περισσότερο από ένα έτος.

Το γεγονός αυτό το ανακάλυψε όταν χρησιμοποίησε το εργαλείο του Instagram με το οποίο μπορεί κάποιος να κατεβάσει τα δεδομένα του λογαριασμού του. Εκεί ανακάλυψε πως διεγραμμένες φωτογραφίες ενός έτους, ήταν ακόμα διαθέσιμες για download.

Το Instagram δε διέγραψε τα δεδομένα μου, ενώ εγώ τα διέγραψα από πλευράς μου.

Σύμφωνα με το Instagram πρόκειται για bug και ο Pokharel αμείφθηκε με $6.000 για την αναφορά του στην εταιρία.

Ο ερευνητής ανέφερε ένα θέμα όπου οι διεγραμμένες φωτογραφίες και μηνύματα κάποιου, θα συμπεριλαμβάνονταν στο αντίγραφο των πληροφοριών του αν χρησιμοποιούσε το εργαλείο του Instagram, Download Your Information. Διορθώσαμε το θέμα και δεν έχουμε δει ενδείξεις κατάχρησης. Ευχαριστούμε τον ερευνητή για την αναφορά του θέματος σε εμάς. – Εκπρόσωπος Instagram