Το Telegram απέκτησε δυνατότητα βιντεοκλήσεων

Έτοιμη η alpha σε Android και iOS
16 Αυγούστου 2020 11:15
Το Telegram απέκτησε δυνατότητα βιντεοκλήσεων

Ήταν Απρίλιος όταν η δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων Telegram είδε την πανδημία να σαρώνει τον πλανήτη και υπηρεσίες όπως το Zoom, το Messenger και άλλες να κερδίζουν τεράστια κομμάτια της πίτας της επικοινωνίας των ανθρώπων και αποφάσισε να μπει και αυτό στο χορό των βιντεοκλήσεων. Γνωρίζοντας πως το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα θα είναι η ασφάλεια, είχε δηλώσει τότε:

Οι βιντεοκλήσεις το 2020 μοιάζουν αρκετά με τις αποστολές μηνυμάτων το 2013. Υπάρχουν εφαρμογές που είναι είτε ασφαλείς είτε λειτουργικές, αλλά όχι και τα δύο. Θα θέλαμε να το διορθώσουμε αυτό.

Λίγους μήνες μετά, το Telegram δηλώνει έτοιμο να ανταπεξέλθει στην πρόκληση και εισάγει τις βιντεοκλήσεις στην εφαρμογή του. Προς το παρόν η λειτουργία βρίσκεται σε alpha έκδοση σε Android και iOS, περιορίζεται σε βιντεοκλήσεις μεταξύ δύο μόνο ατόμων, ενώ η εταιρία υπόσχεται βελτιώσεις στο άμεσο μέλλον, καθώς και ομαδικές βιντεοκλήσεις.

Μπορείτε να ξεκινήσετε μία βιντεοκλήση από το profile page της επαφής σας, εναλλάσσοντας τη φωνητική με τη βίντεο κλήση κατά το δοκούν. Υποστηρίζεται επίσης picture-in-picture mode με το οποίο μπορείτε να έχετε ανοιχτό το παράθυρο της βιντεοκλήσης τη στιγμή που κάνετε άλλες εργασίες στο τηλέφωνο. Φυσικά, όπως και με τις φωνητικές κλήσεις ή τα μηνύματα, οι βιντεοκλήσεις στο Telegram προστατεύονται με end-to-end κρυπτογράφηση.