Epic: Η μάχη με την Apple γίνεται για τις βασικές ελευθερίες όλων των καταναλωτών και των developers

Δηλώσεις δια στόματος CEO, Tim Sweeney
16 Αυγούστου 2020 10:56
Epic: Η μάχη με την Apple γίνεται για τις βασικές ελευθερίες όλων των καταναλωτών και των developers

Ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney, με δηλώσεις του στο Twitter πρόσφερε εξηγήσεις για τη λογική πίσω από τη μήνυση της εταιρίας στην Apple. Ισχυρίζεται πως η όλη διαμάχη δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Πιστεύει πως παλεύει για την ελευθερία των ανθρώπων που αγόρασαν smartphones για να εγκαταστήσουν εφαρμογές από πηγή της αρεσκείας τους, για την ελευθερία των δημιουργών αυτών των εφαρμογών να τις διανείμουν όπως αυτοί επιλέγουν και για την ελευθερία και των δύο αυτών ομάδων να αλληλεπιδρούν οικονομικά χωρίς ενδιάμεσους.

Ο Sweeney αναφέρεται και στα επιχειρήματα που λένε ότι έτσι λειτουργεί το App Store και η Epic έχει συμφωνήσει σε αυτό ή στο ότι η Epic είναι μία εταιρία δισεκατομμυρίων που αντιμάχεται μία εταιρία τρισεκατομμυρίων για τα χρήματα. Στην πρώτη περίπτωση ο Sweeney θεωρεί πως ακόμα και έτσι, η Epic έχει το δικαίωμα να προστατέψει τα δικαιώματά της ενάντια σε όσους της τα αρνούνται, ενώ στη δεύτερη περίπτωση τονίζει πως ενώ δεν είναι κακό να παλεύεις για τα λεφτά που βγάζεις με κόπο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν την ενδιαφέρει μία μονομερής συμφωνία με την Apple, αλλά μία συμφωνία για τις βασικές ελευθερίες όλων των καταναλωτών και των developers.

Τέλος, αναφερόμενος στις κατηγορίες πως η Epic μετατρέπει σε όπλα τους πολυάριθμους fans του Fortnite, τονίζει πως η θέση της εταιρίας είναι ξεκάθαρη: “Ο δημιουργός ενός smartphone δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει τους όρους της ζωής μας και των συναλλαγών μας”. Σημειώνει επίσης πως οι εταιρίες που συντηρούν τα μονοπώλια στον τεχνολογικό τομέα, δε θα ήθελαν τίποτα περισσότερο από μία μάχη ισχύος, επειδή ξέρουν πως έχουν πολλά περισσότερα όπλα. “Δε φοβούνται τα όπλα μας. Δε φοβούνται τις ιδέες μας”.