Το Facebook Lite αποσύρεται από το iOS

Λόγω της χαμηλής υιοθέτησής του
13 Αυγούστου 2020 09:58
Το Facebook Lite αποσύρεται από το iOS

Σε πολλά μέρη του κόσμου, οι καταναλωτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθεύονται premium smartphones ή δεν έχουν πρόσβαση σε γρήγορο, σταθερό internet. Για αυτό το λόγο οι developers αναπτύσσουν “Lite” εφαρμογές που μπορούν να τρέχουν σε low-end συσκευές και δεν καταναλώνουν πολλά δεδομένα.

Το Facebook ήταν μία από τις εταιρίες που ανέπτυξαν μία τέτοια εφαρμογή από το 2015, το Facebook Lite. Δυστυχώς όμως η εταιρία αποφάσισε να την αποσύρει. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή έγινε διαθέσιμη στο iOS στη Βραζιλία το 2019 και τώρα με ανακοίνωσή της στο MacMagazine, η εταιρία απενεργοποιεί το Facebook Lite για το iOS.

Το Facebook Lite για iOS θα απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την αυθεντική εκδοχή του Facebook για να μείνετε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Το MacMagazine επιβεβαίωσε πως το Facebook Lite δεν υπάρχει πλέον στο App Store της Βραζιλίας.

Εξαιτίας της περιορισμένης υιοθέτησης και των βελτιώσεων που κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών στις εφαρμογές μας, δε θα υποστηρίζουμε πλέον το Facebook Lite για το iOS. – Εκπρόσωπος Facebook

Ο ισχυρισμός του Facebook για περιορισμένη υιοθέτηση έχει ενδιαφέρον, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη πως το 2017 η εταιρία είχε ισχυριστεί πως το Facebook Lite είχε 200 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, ενώ το 2018 είχε αποκαλύψει πως η εφαρμογή είχε πάνω από 1 δισεκατομμύριο downloads στο Android. Όπως και να έχει, φαίνεται πως οι iOS χρήστες θα επιστρέψουν στην κανονική εκδοχή του Facebook η οποία από πολλούς θεωρείται αχρείαστα “βαριά”. Στο iPhone 11 καταλαμβάνει 244MB, ενώ το Facebook Lite μόλις 8.7MB.