Ένοχη για μονοπωλιακές τακτικές βρέθηκε η Apple στη Ρωσία 

Έρχονται κυρώσεις

Ένοχη για μονοπωλιακές τακτικές βρέθηκε η Apple στη Ρωσία

Μετά από ένα έτος ερευνών, η Αρχή ανταγωνισμού της Ρωσίας, FAS, βρήκε πως η Apple εκμεταλλεύτηκε την κυρίαρχη θέση της με 100% μερίδιο στη διανομή mobile εφαρμογών μέσω του iOS λογισμικού της, αναγκάζοντας τους χρήστες να κατεβάσουν νόμιμα εφαρμογές μόνο μέσω του App Store. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιορίσει τα εργαλεία και τις δυνατότητες ανάπτυξης εφαρμογών parental control, αδρανοποιώντας την ανάπτυξή τους περαιτέρω με τη δικιά της προεγκατεστημένη Screen Time εφαρμογή.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία της Kaspersky Lab, η οποία είδε την εφαρμογή της Safe Kids να απορρίπτεται από το App Store παρόλο που πληρούσε όλες τις απαιτήσεις της Apple.

Η πρόσβαση στο App Store είναι η μόνη δυνατότητα για τους developers εφαρμογών να διανείμουν τα προϊόντα τους στο iOS και είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται συνθήκες μη διάκρισης για την πρόσβαση στην αγορά για να διασφαλίζεται ο ανταγωνισμός. – Aleksey Dotsenko, Αναπληρωτής Διευθυντής της FAS

Η FAS θα εκδώσει διαταγή που θα φέρει τη συμμόρφωση της Apple με το ρωσικό δίκαιο. Εκπρόσωπος της Apple τόνισε πως η εταιρία θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

0 σχολια