Η Κίνα "δε θα δεχθεί την κλοπή του TikTok" από τους Αμερικανούς

Κλιμακώνονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας
07 Αυγούστου 2020 10:31
Η Κίνα "δε θα δεχθεί την κλοπή του TikTok" από τους Αμερικανούς

Η κρατική εφημερίδα της Κίνας, China Daily, ανέφερε πως η Κίνα δεν πρόκειται να δεχθεί την “κλοπή” – όπως την χαρακτήρισε – μίας κινεζικής τεχνολογικής εταιρίας και μπορεί να απαντήσει ανάλογα στην κίνηση της Washington να πιέσει την ByteDance να πουλήσει την εφαρμογή TikTok στη Microsoft.

Το bullying των κινεζικών τεχνολογικών εταιριών ήταν συνέπεια της μηδενιστικού οράματος της Washington “Πρώτα η Αμερική” και δεν άφησε άλλα περιθώρια στην Κίνα από το να παραδοθεί ή να παλέψει μέχρι θανάτου στον τομέα της τεχνολογίας. Η Κίνα έχει πολλούς τρόπους να απαντήσει αν η κυβέρνηση προχωρήσει με αυτή τη ληστεία.

Τη στιγμή που η Microsoft δηλώνει δημοσίως το ενδιαφέρον της για εξαγορά του TikTok, η μητρική εταιρία της εφαρμογής, ByteDance, δήλωνε στο BBC πως παραμένει προσηλωμένη στο να γίνει μία παγκόσμια εταιρία και εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία του TikTok εκτός ΗΠΑ για να εξυπηρετεί καλύτερα το διεθνές κοινό της.

Λυπάμαι που θα το πω αυτό αλλά είναι σχεδόν τακτικές μαφίας. Το να απειλείς με κλείσιμο, κάτι το οποίο οδηγεί σε πτώση τιμής και μετά να λες “α να πάρουμε και μερίδιο από αυτήν τη συμφωνία ως ευχαριστώ για αυτά που κάναμε”. Είναι επίσης άκρως ασυνήθιστη συμπεριφορά, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τους νομοθέτες μας στις ΗΠΑ να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν οι τεχνολογικές εταιρίες έχουν γίνει πολύ μεγάλες και τώρα έχουμε τον Trump να προσπαθεί να κάνει μία από αυτές ακόμα μεγαλύτερη. – Charlotte Jee, MIT Technology Review

Tags: