Η Ιταλία ερευνά Apple και Amazon για κρυφή συμφωνία εναντίον των μικρών επιχειρήσεων

Ερεύνησαν τα γραφεία των εταιριών στη χώρα
27 Ιουλίου 2020 10:00
Η Ιταλία ερευνά Apple και Amazon για κρυφή συμφωνία εναντίον των μικρών επιχειρήσεων

Στο επίκεντρο των ιταλικών αρχών βρίσκονται Apple και Amazon, καθώς κατηγορούνται για μονοπωλιακές τακτικές. Συγκεκριμένα, οι ιταλικές αρχές έχουν πληροφορίες πως οι δύο εταιρίες συμφώνησαν παρανόμως να εμποδίζουν μικρούς και μεσαίους πωλητές λιανικής που δεν ανήκουν στους επίσημους συνεργάτες της Apple, να πουλούν Beats ακουστικά και άλλα Apple προϊόντα.

Μάλιστα οι αρχές ερεύνησαν τα γραφεία των εταιριών στην Ιταλία. Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε πως η εταιρία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

Η έρευνα στοχεύει να διαπιστώσει αν η Apple και η Amazon έχουν προβεί σε συμφωνία προκειμένου να απαγορέψουν πωλήσεις Apple και Beats προϊόντων από εταιρίες λιανικής ηλεκτρονικών, οι οποίες δεν είναι μέρος του επίσημου προγράμματος της Apple, περιορίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό. – Αρχή ανταγωνισμού Ιταλίας

Μία ξεχωριστή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά το App Store. Σε αυτήν υπάρχουν κατηγορίες πως το App Store περιορίζει τους developers από το να γνωστοποιούν στους χρήστες iPhone και iPad, άλλους τρόπους αγορών εκτός των εφαρμογών.