Το Ariya είναι το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Nissan

Και αποτελεί την αρχή μιας “ηλεκτρικής δεκαετίας”
19 Ιουλίου 2020 11:31
Το Ariya είναι το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Nissan

Η Nissan συμμετέχει στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων εδώ και χρόνια με το Leaf, τώρα όμως ήρθε η ώρα να κάνει ένα βήμα παραπάνω με το νέο Ariya. Η Nissan λέει πως το νέο ηλεκτρικό της crossover αποτελεί “σημαντικό ορόσημο” στο τετραετές σχέδιο της εταιρίας να προσφέρει βιώσιμη ανάπτυξη, οικονομική σταθερότητα και κερδοφορία.

Περνώντας στο ίδιο το αυτοκίνητο, έχουμε επιλογές μεταξύ μίας έκδοσης με μονό κινητήρα και κίνηση στους μπροστά τροχούς και μίας έκδοσης με διπλό κινητήρα και κίνηση σε όλους τους τροχούς, που η Nissan ονομάζει “e-4ORCE”. Η μπαταρίες έρχονται και αυτές σε δύο επιλογές, μία 63kWh και μία 87kWh, με άγνωστο μέχρι στιγμής χρόνο φόρτισης. Η αυτονομία του θα αγγίζει τα 480 χιλιόμετρα και τα 0-100 θα τα πιάνει σε 5 δευτερόλεπτα.

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν δύο οθόνες των 12.3 ιντσών, μία πίσω από το τιμόνι και μία στο κέντρο της κονσόλας. Apple CarPlay και Android Auto θα είναι φυσικά παρών, ενώ το Ariya θα είναι και το πρώτο αυτοκίνητο της Nissan το οποίο θα δέχεται OTA αναβαθμίσεις firmware στα συστήματα infotainment, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά, στο σύστημα κλιματισμού και στις ρυθμίσεις της απόδοσης, κάτι που σημαίνει λιγότερες επισκέψεις στις αντιπροσωπείες και εξοικονόμηση χρημάτων.

Το Nissan Ariya αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2021 με τιμή κοντά στα $40.000.