Το FBI ξεκινά έρευνα για το hack του Twitter λόγω ανησυχιών για την προεκλογική περίοδο

Η εταιρία ισχυρίζεται πως δεν κλάπηκαν passwords
17 Ιουλίου 2020 09:52
Το FBI ξεκινά έρευνα για το hack του Twitter λόγω ανησυχιών για την προεκλογική περίοδο

Το μεγαλύτερο hack στην ιστορία του Twitter έγινε και αντικείμενο έρευνας από το FBI, καθώς και από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας το τεράστιο μέγεθος του hack το οποίο εγείρει ανησυχία στις ΗΠΑ καθώς ετοιμάζονται για προεκλογική περίοδο.

Πολιτικοί όπως ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, χαρακτήρισαν το hack ως “βαθιά ανησυχητικό καθώς εγείρει ερωτήματα για την κυβερνοασφάλεια και τα συστήματα επικοινωνιών”. Με τους hackers να έχουν πρόσβαση σε μερικούς από τους μεγαλύτερους Twitter λογαριασμούς με εκατομμύρια ακολούθων, οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο σοβαρές αν δεν ήταν στόχος απλά τα κρυπτονομίσματα. Να σημειώσουμε πως οι hackers είχαν πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών μηνυμάτων.

Το Twitter ανακοίνωσε πως τα passwords των λογαριασμών δεν κλάπηκαν και δε θεωρεί πως μία επαναφορά κωδικού είναι απαραίτητη. Ο λόγος είναι πως το hack έγινε με εσωτερικά εργαλεία του Twitter και όχι πληκτρολογώντας το password του account.

Συνολικά, 130 λογαριασμοί παραβιάστηκαν και μόνο σε ένα υποσύνολο αυτών, οι hackers απέκτησαν πλήρη έλεγχο για να στείλουν tweets. Το Twitter έχει δώσει τον έλεγχο πίσω στους κατόχους των λογαριασμών, ωστόσο η εξαγωγή των στοιχείων του λογαριασμού παραμένει προς το παρόν απενεργοποιημένη.