Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο απαγορεύει το TikTok στους υπαλλήλους της

"Κατά λάθος" εντολή και από την Amazon
12 Ιουλίου 2020 12:57
Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο απαγορεύει το TikTok στους υπαλλήλους της

Μετά το Στρατό των ΗΠΑ και το “μπέρδεμα” της Amazon, άλλος ένας γιγαντιαίος οργανισμός έρχεται να προστεθεί στο αμερικανικό κύμα δυσπιστίας απέναντι στο TikTok. Η Wells Fargo, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου σε αξία μετοχών, διέταξε τους υπαλλήλους της να αφαιρέσουν άμεσα την εφαρμογή TikTok από τα εταιρικά τηλέφωνά τους.

Εντοπίσαμε ένα μικρό αριθμό υπαλλήλων της Wells Fargo με εταιρικά τηλέφωνα, οι οποίοι είχαν εγκαταστήσει το TikTok στη συσκευή τους. Εξαιτίας των ανησυχιών για τους ελέγχους και τις πρακτικές ιδιωτικότητας και ασφάλειας του TikTok και επειδή οι εταιρικές συσκευές πρέπει να χρησιμοποιούνται για εταιρικούς λόγους μόνο, δώσαμε εντολή σε αυτούς τους υπαλλήλους να αφαιρέσουν την εφαρμογή από τις συσκευές τους.

Είχε προηγηθεί μία “κατά λάθος” εντολή της Amazon για απεγκατάσταση της εφαρμογής από τα τηλέφωνα των υπαλλήλων της. Ώρες όμως μετά το email που διέρρευσε με αυτήν την εντολή προς τους υπαλλήλους της, ο internet κολοσσός αναίρεσε δημόσια την απόφασή του μετά από κλειστές συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιριών. Αργότερα ξεκαθάρισε πως “δεν υπάρχει αλλαγή στις πολιτικές μας αυτή τη στιγμή για το TikTok”.

Να θυμίσουμε πως το TikTok ανήκει στην κινεζική ByteDance και είχε πάνω από 2 δισεκατομμύρια downloads μέχρι τον Απρίλιο.