Το iPhone 12 μπορεί να κοστίζει $50 παραπάνω παρά την έλλειψη φορτιστή και ακουστικών

Νέα ανάλυση θα προκαλέσει αντιδράσεις
09 Ιουλίου 2020 10:04
Το iPhone 12 μπορεί να κοστίζει $50 παραπάνω παρά την έλλειψη φορτιστή και ακουστικών

Το γεγονός πως το iPhone 12 δε θα περιλαμβάνει φορτιστή και ακουστικά στη συσκευασία, οδήγησε πολλούς στο λογικό συμπέρασμα πως εφόσον μειώνεται το κόστος, θα μειωθεί και η τιμή. Μάλιστα ο γνώστης της βιομηχανίας Jon Prosser αποκάλυψε πως οι πηγές του κάνουν λόγο για τιμή μικρότερη από το iPhone 11, ξεκινώντας από τα $649.

Ωστόσο μία νέα εκτίμηση του αναλυτή Jeff Pu, μάλλον θα απογοητεύσει αυτούς που περιμένουν ένα φθηνότερο iPhone. Σύμφωνα με τον Pu, το iPhone 12 των 5.4 ιντσών θα κοστίζει $749, $50 ακριβότερο από το iPhone 11 το οποίο ξεκινούσε από τα $699.

Ο λόγος της αύξησης είναι η προσθήκη 5G τεχνολογίας, καθώς και η χρήση OLED οθόνης. Σύμφωνα με τον Pu, τα δύο νέα στοιχεία είναι ακριβά και η αφαίρεση των ακουστικών και του αντάπτορα από τη συσκευασία δεν είναι αρκετά για να παραμείνει η τιμή στα επίπεδα του iPhone 11. Ωστόσο θεωρεί πως παρά το διχασμό απόψεων που θα προκαλέσει η αύξηση τιμής ενώ ταυτόχρονα δε θα περιέχει φορτιστή, “θα γίνει αποδεκτή από τους καταναλωτές και δε θα επηρεάσει τη ζήτηση”.