Και η Samsung δε θα συμπεριλάβει φορτιστή στα νέα μοντέλα της

Σε ορισμένα τηλέφωνα, ξεκινώντας από την επόμενη χρονιά
09 Ιουλίου 2020 09:42
Και η Samsung δε θα συμπεριλάβει φορτιστή στα νέα μοντέλα της

Με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν πως η Apple δε θα συμπεριλάβει αντάπτορα πρίζας στο iPhone 12, το internet γέμισε με σχόλια των οποίων η πλειοψηφία καταδίκαζε την απόφαση της εταιρίας. Μερικοί όμως έσπευσαν να τονίσουν πως αν ισχύει αυτό, σύντομα θα ακολουθήσουν και Android εταιρίες και από ότι φαίνεται η πρόβλεψή τους ήταν προφητική.

Σύμφωνα με νέα αναφορά από το κορεάτικο ETNews, η Samsung δε θα συμπεριλάβει φορτιστές στις συσκευασίες ορισμένων τηλεφώνων της που θα κυκλοφορήσουν το 2021. Σύμφωνα με την αναφορά, η Samsung τους αφαιρεί για να μειώσει το κόστος, μιας και οι περισσότεροι χρήστες διαθέτουν ήδη αντάπτορες πρίζας.

Άτομα με γνώση της βιομηχανίας δήλωσαν πως “η Samsung Electronics συζητά με τις συνεργαζόμενες εταιρίες, πώς να αφαιρέσει το φορτιστή από τα στοιχεία του smartphone”.

Η κίνηση αυτή, αν όντως πραγματοποιηθεί τόσο από την Apple όσο και από την Samsung, θα φέρει το τέλος των φορτιστών στη συσκευασία για την ευρύτερη βιομηχανία, για πρώτη φορά από τότε που κυκλοφόρησαν τα smartphones. Μπορεί το κόστος ενός αντάπτορα να μη φαίνεται σημαντικό, η Samsung όμως κατασκευάζει περίπου 400 εκατομμύρια smartphones το χρόνο, ένα τεράστιο νούμερο τόσο με οικονομικούς όσο και με περιβαλλοντικούς όρους.