Stop Hate for Profit: Η συνάντηση με τον Zuckerberg ήταν μία απογοήτευση

Συνεχίζεται το μποϋκοτάζ των εταιριών
08 Ιουλίου 2020 11:20
Stop Hate for Profit: Η συνάντηση με τον Zuckerberg ήταν μία απογοήτευση

Καθώς το μποϋκοτάζ εταιριών-κολοσσών στο Facebook συνεχίζεται, ο Mark Zuckerberg μαζί με το επιτελείο του συνάντησε τους ηγέτες της Stop Hate for Profit καμπάνιας για να συζητήσουν πώς μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Η συνάντηση όμως δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα για καμία από τις δύο πλευρές.

Το #StopHateForProfit δεν άκουσε τίποτα σήμερα που να μας πείσει πως ο Zuckerberg και οι συνάδελφοί του παίρνουν μέτρα. Αντί να δεσμευτεί σε ένα χρονοδιάγραμμα για να ξεριζώσει το μίσος και την παραπληροφόρηση από το Facebook, οι ηγέτες της εταιρίας μας πρόσφεραν τα παλιά τους θέματα συζήτησης σε μία προσπάθεια να μας καθησυχάσουν χωρίς να ανταποκριθούν στα αιτήματά μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα συνεχίσουμε και θα επεκτείνουμε το μποϋκοτάζ μέχρι το Facebook να μας πάρει στα σοβαρά. – Jessica Gonzalez, CEO του Free Press

Ο Πρόεδρος του Color of Change, Rashad Robinson, ο οποίος ήταν και αυτός παρών στη συνάντηση, τόνισε πως ήταν μία σκέτη απογοήτευση.

Είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το τοξικό μίσος στην πλατφόρμα τους. Ο Zuckerberg πρόσφερε τα ίδια επιχειρήματα για τη λευκή υπεροχή, τον αντισημιτισμό, την ισλαμοφοβία και άλλα γκρουπ μίσους στο Facebook, επιχειρήματα που οι οργανισμοί πίσω από το Stop Hate for Profit, οι διαφημιζόμενοι και οι κοινωνία έχουν ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν. Αντί να απαντήσει πραγματικά στα αιτήματα δεκάδων από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους στην πλατφόρμα, οι οποίοι έχουν λάβει μέρος στο μποϋκοτάζ μέσα στον Ιούλιο, το Facebook θέλει να δεχτούμε την παλιά ρητορική του ως νέα απάντηση.

Το Facebook από την πλευρά του θεωρεί πως η συνάντηση ήταν μία ευκαιρία για αυτούς να ακούσουν τους διοργανωτές της καμπάνιας και να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του να καταπολεμήσει το μίσος στην πλατφόρμα του.

Έχουμε επενδύσει δισεκατομμύρια σε ανθρώπους και τεχνολογία για να κρατήσουμε το μίσος μακριά από την πλατφόρμα μας. Δημιουργήσαμε νέες πολιτικές που απαγορεύουν την παρέμβαση σε ψηφοφόρους και στην απογραφή και ξεκινήσαμε τη μεγαλύτερη εκστρατεία ενημέρωσης περί ψηφοφορίας στην αμερικανική ιστορία. Έχουμε διαγράψει πάνω από 250 οργανισμούς λευκής υπεροχής και λογοδοτούμε με την παραγωγή τακτικών αναφορών σχετικά με τις προσπάθειές μας εποπτείας του περιεχομένου. Ξέρουμε πως θα κριθούμε από τις πράξεις και όχι από τα λόγια μας και είμαστε ευγνώμονες σε αυτό το γκρουπ και σε πολλά ακόμα για τη συνεχιζόμενη ενασχόλησή τους με αυτά τα θέματα.