Το YouTube ετοιμάζει τον αντίπαλο του TikTok

Πειραματίζεται με νέα χαρακτηριστικά
29 Ιουνίου 2020 10:38
Το YouTube ετοιμάζει τον αντίπαλο του TikTok

Το TikTok έχει εκπλήξει τη βιομηχανία με την επιτυχία του και άλλες εταιρίες σίγουρα θέλουν να την αντιγράψουν. Ανάμεσά τους φαίνεται πως είναι και το YouTube, το οποίο ανακοίνωσε πως πειραματίζεται με ένα χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν κομμάτια video 15 δευτερολέπτων στις κινητές τους συσκευές.

Δοκιμάζουμε ένα νέο τρόπο για τους δημιουργούς να εγγράφουν εύκολα πολλαπλά clips απευθείας μέσα από τη mobile εφαρμογή του YouTube και να το ανεβάσουν ως ένα ολόκληρο video. Αν έχετε λάβει μέρος σε αυτό το πείραμα, θα δείτε μία επιλογή “create a video” στη ροή upload στο mobile.

Κάθε video θα έχει όριο 15 δευτερολέπτων, αλλά οι χρήστες θα μπορούν να καταγράφουν μεγαλύτερα clips τα οποία αργότερα θα “σπάνε” σε κομμάτια 15 δευτερολέπτων. Πέρα από το TikTok, το YouTube φαίνεται πως ψάχνει την απάντηση και στα Stories του Instagram και του Snapchat. Το Instagram προσπάθησε πέρυσι να αντιγράψει την επιτυχία του TikTok με τα Reels.

Το πλεονέκτημα του YouTube είναι η τεράστια βάση χρηστών. Ωστόσο η πλατφόρμα έχει διαφορετικό κοινό από αυτό που βρίσκει το TikTok ελκυστικό και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος.