Τρία έξυπνα χαρακτηριστικά του iOS 14 που πέρασαν απαρατήρητα

Και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του χρήστη
25 Ιουνίου 2020 10:46
Τρία έξυπνα χαρακτηριστικά του iOS 14 που πέρασαν απαρατήρητα

Το iOS 14 είναι σίγουρα η είδηση της εβδομάδας για τον τεχνολογικό κόσμο, υπάρχουν όμως χαρακτηριστικά τα οποία είτε δεν αναφέρθηκαν στην παρουσίαση είτε τα ανακαλύπτουν τώρα αυτοί που διαθέτουν την beta έκδοση. Χαρακτηριστικά που μπορεί να βελτιώσουν την καθημερινή χρήση του iPhone.

Αυτό που ίσως να πρόσεξαν οι περισσότεροι στην beta, είναι το “Back Tap” χαρακτηριστικό και όπως προδίδει η ονομασία του, επιτρέπει στο χρήστη να χτυπά δύο ή τρεις φορές  με το δάχτυλό του την πίσω όψη του τηλεφώνου και να κάνει launch μία εφαρμογή ή μία ακολουθία ενεργειών μέσω της Siri.

Για τα AirPods τώρα, το iOS 14 θα αυξήσει τη συνολική ζωή των AirPods, αποφασίζοντας πότε και πώς θα τα φορτίσει. Με το Optimized Battery Charging, αν τα φορτίζετε το βράδυ όταν κοιμάστε για παράδειγμα, το χαρακτηριστικό αυτό θα τα φορτίσει μέχρι το 80% αμέσως και έπειτα θα περιμένει μέχρι και λίγο πριν ξυπνήσετε για να δώσει το υπόλοιπο 20%. Ένα χαρακτηριστικό που βλέπουμε και στα iPhone από το iOS 13, αλλά και στα Macs από το macOS Catalina.

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που βρίσκουμε στο μενού προσβασιμότητας, είναι η δυνατότητα αναγνώρισης ήχων και η μετέπειτα ειδοποίηση του χρήστη αν χτυπήσει κάποιος το κουδούνι ή υπάρχει συναγερμός. Το χαρακτηριστικό αυτό δημιουργήθηκε για άτομα με προβλήματα ακοής, ωστόσο μπορεί να φανεί χρήσιμο στον καθένα. Το iPhone μπορεί να ακούει συνεχώς και να αναγνωρίσει 14 διαφορετικούς ήχους, ένα χτύπημα στην πόρτα, το κουδούνι, σειρήνες, ανιχνευτή καπνού, ένα σκύλο που γαυγίζει, ένα μωρό που κλαίει κ.α. Μόλις εντοπίσει κάτι από όλα αυτά λοιπόν, στέλνει ειδοποίηση στο χρήστη.

[Feature] something I found in iOS 14 called sound recognition. It alerts the user if the iPhone detects a sound you want it to listen out for. from r/iOSBeta

Αναμένουμε λοιπόν μέχρι το φθινόπωρο και την επίσημη κυκλοφορία του iOS 14 για μία πλήρη λίστα των χαρακτηριστικών του.

Tags: