Οι νέοι drivers της Nvidia φέρνουν το DirectX 12 Ultimate και καλύτερη απόδοση

Και είναι πλέον διαθέσιμοι
24 Ιουνίου 2020 18:41
Οι νέοι drivers της Nvidia φέρνουν το DirectX 12 Ultimate και καλύτερη απόδοση

Η Nvidia μόλις κυκλοφόρησε τους νέους της drivers για τις κάρτες γραφικών της, οι οποίοι φέρνουν αρκετά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα, έχουμε να κάνουμε με τη νέα έκδοση 451.48, η οποία σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία που υποστηρίζει το ολοκαίνουργιο DirectX 12 Ultimate. Αυτό σημαίνει πως οι νέοι drivers καθιστούν δυνατή τη χρήση νέων χαρακτηριστικών, όπως το DXR.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το DirectX 12 Ultimate είναι η νέα έκδοση του πασίγνωστου API της Microsoft, το οποίο θέλει να συγχρονίσει τα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με αυτά του επόμενης γενιάς Xbox Series X. Έτσι, λοιπόν, οι Turing κάρτες γραφικών υποδέχονται νέες τεχνολογίες όπως τα DXR 1.1 ray-tracing, tier 2 variable rate shading, mesh shaders και sampler feedback. Πέρα από τους νέους drivers θα χρειαστείτε τη νέα έκδοση των Windows με κωδικό 2004. Βέβαια, για την ώρα δεν υπάρχουν παιχνίδια που να υποστηρίζουν αυτό το νέο σετ τεχνολογιών, αλλά η πλατφόρμα είναι πλέον έτοιμη να τα υποδεχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Nvidia υποστήριζε εδώ και πολύ καιρό, μέχρι και δύο χρόνια πριν, αντίστοιχες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, το RTX ray-tracing της Nvidia υπάρχει εδώ και χρόνια, σε σύγκριση με το πρόσφατο DXR 1.1 ray tracing που υποστηρίζεται και από τις RDNA2 κάρτες γραφικών της AMD.

Πέρα από το DirectX 12 Ultimate που αφορά τις κάρτες γραφικών της Turing αρχιτεκτονικής, η εταιρία εισήγαγε και μια ακόμη τεχνολογία με τους νέους της drivers, η οποία υποστηρίζεται και από παλιότερες γενιές, όπως οι Pascal κάρτες της GTX 1000 σειράς. Ο λόγος γίνεται για το hardware accelerated GPU scheduling, μια τεχνική που επιτρέπει στην κάρτα γραφικών να διαχειρίζεται μόνη της την VRAM, χωρίς να εμπλέκονται ιδιαίτερα τα Windows. Αυτό υπόσχεται να μειώσει το latency και να προσφέρει καλύτερη απόδοση στα παιχνίδια σας ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό χρησιμοποιείτε.