Το iPadOS 14 έρχεται για να εκμεταλλευτείτε περισσότερο το iPad σας

Όλα τα νέα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του OS
22 Ιουνίου 2020 20:19
Το iPadOS 14 έρχεται για να εκμεταλλευτείτε περισσότερο το iPad σας

Στο πλαίσιο του φετινού μαγνητοσκοπημένου -λόγω κορωνοϊού- WWDC event, η Apple ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του iPadOS που θα έρθει σύντομα στα iPad. Το κύριως ύφος της αναβάθμισης έχει ως στόχο οι χρήστες να εκμεταλλευτούν περισσότερο την μεγάλη οθόνη και τις δυνατότητες των iPad τους για αυτό και αρκετές εφαρμογές της Apple έχουν υποστεί σχετικές σχεδιαστικές αλλαγές. 

Για παράδειγμα, το Photos και Music app έρχονται με μια sidebar με έξτρα πληροφορίες, ενώ το Calendar θα έχει περισσότερες επιλογές ελέγχου στο πάνω μέρος της οθόνης. Μια από τις πιο εμφανείς διαφορές όμως είναι οι compact ειδοποιήσεις, χάρη στο πιο συμμαζεμένο Interface της Siri. Έτσι, πλέον όταν υπάρχει μια κλήση δεν θα καλύπτει ολόκληρη την οθόνη, εξαλείφοντας ένα χρόνιο πρόβλημα των λειτουργικών της Apple για το οποίο οι χρήστες είχαν έντονα παράπονα. 

Το Universal Search είναι η νέα ανασχεδιασμένη μηχανή αναζήτησης της Apple. Στο iPadOS 14 θα μπορείτε να ψάξετε έγγραφα, επαφές, αναζητήσεις στο διαδίκτυο ακόμη, να ψάξετε εντός των εφαρμογών ή και να ανοίξετε μια εφαρμογή απευθείας από εκεί. Ο νέος σχεδιασμός του επιτρέπει να πετάγεται πάνω από τις εφαρμογές αντί να εμφανίζεται μπλοκάροντας εντελώς τη θέασή τους. 

Περισσότερες δυνατότητες προστίθενται για όσους χρησιμοποιούν το Apple Pencil. Χάρη στο νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Scribble, μπορείτε να γράψετε εξ ολοκλήρου χειρόγραφα και να μεταφραστεί σε κανονικό κείμενο, με το Notes app να είναι από τις πρώτες εφαρμογές που θα το υποστηρίζουν. Προς το παρόν το χαρακτηριστικό της χειρόγραφης διατύπωσης με το Apple Pencil θα είναι διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά και τα κινέζικα. 

Ακόμη, θα μπορείτε να ορίσετε εσείς τις προεπιλεγμένες εφαρμογές για το mail και τον browser σας, κάτι το οποίο η Apple είχε κλειδώσει στον Safari και το Mail από την απαρχή του OS. Φυσικά, όλα τα καλούδια του iOS 14 θα τα λάβουν και οι κάτοχοι iPad, όπως τα groups στo iMessage, τα App Clips, ανανεωμένους χάρτες, το νέο μενού της Siri και τα widgets.

Το iPadOS 14 θα έρθει αυτόν τον χειμώνα στα iPad και iPad Pro. 

Tags: