Αυτά είναι όλα τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το iOS 14 στα iPhone

Έφτασαν επιτέλους τα widgets
22 Ιουνίου 2020 20:51
Αυτά είναι όλα τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το iOS 14 στα iPhone

Την αυλαία του πρώτου αποκλειστικά online WWDC της Apple άνοιξε το iOS 14. Οι αλλαγές που φέρνει η νέα έκδοση λογισμικού των iPhone είναι τόσο αισθητικές όσο και λειτουργικές.

Ξεκινώντας με την Home Screen, έχουμε νέα ομαδοποίηση εφαρμογών με το App Library, ανάλογα τις κατηγορίες των εφαρμογών που διαθέτετε στο τηλέφωνο για να περιορίσει τις ατελείωτες καρτέλες εφαρμογών.

Η μεγαλύτερη ίσως αλλαγή είναι τα widgets, τα οποία πλέον έρχονται σε ποικιλία μεγεθών, ενώ μπορείτε να τα καρφιτσώσετε σε όποια οθόνη θέλετε. Άξιο αναφοράς είναι και το Smart Stack, το οποίο είναι ένα widget που περιέχει άλλα widgets μέσα του και έτσι μπορείτε να βλέπετε τις πληροφορίες από το widget που σας ενδιαφέρει έχοντας μόνο ένα widget στην οθόνη.

Έχουμε επίσης picture-in-picture video το οποίο μπορείτε να μετακινήσετε στην οθόνη ή ακόμα και να το εξαφανίσετε συνεχίζοντας να ακούτε τον ήχο, ενώ ασχολείστε με κάποια άλλη εφαρμογή.

Η Siri ανασχεδιάστηκε και δεν καταλαμβάνει πλέον όλη την οθόνη όταν ενεργοποιείται, αλλά εμφανίζεται μόνο στο κάτω μέρος της οθόνης.

Στα Messages έχουμε πλέον Conversations, έναν πιο εύκολο τρόπο να βρίσκετε τις συζητήσεις που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε πλέον να κάνετε pin τη συζήτηση που θέλετε στην κορυφή. Υπάρχουν περισσότερες επιλογές Memoji για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, ενώ υπάρχουν και περισσότερες επιλογές ηλικίας. Στις ομαδικές συζητήσεις, μπορείτε να κάνετε reply σε ένα συγκεκριμένο μήνυμα, να κάνετε mention κάποιον, ενώ έχετε και την επιλογή να ειδοποιείστε μόνο αν γίνει mention το όνομά σας.

Αναβαθμίσεις έγιναν και στο Maps. Καταρχάς οι δυνατότητές του διατέθηκαν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Καναδά. Πλέον θα υπάρχουν οδηγοί που θα σας προτείνουν μέρη για φαγητό, για εξερεύνηση κλπ. Μεγάλη βάση έχει δοθεί στις οδηγίες πλοήγησης με ποδήλατο, λαμβάνοντας υπόψη ποδηλατόδρομους και κλίση δρόμου. Προστέθηκαν επίσης ειδικές οδηγίες για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, προσθέτοντας στάσεις για φόρτιση συμβατή με το αυτοκίνητό σας.

Στο CarPlay προστέθηκαν wallpapers και κατηγορίες εφαρμογών για ομαδοποίησή τους. Θα υπάρχει επίσης μία ψηφιακή έκδοση των κλειδιών του οχήματός σας και το ξεκλείδωμα θα γίνεται με tap to unlock, μέσω του NFC του iPhone. Έπειτα τοποθετείτε το τηλέφωνο στη θέση φόρτισης και πατάτε το κουμπί της εκκίνησης.  Μπορείτε να μοιραστείτε επίσης το ψηφιακό κλειδί σας με κάποιον άλλο, θέτοντας περιορισμούς στην οδήγηση αν χρειάζεται.

Στο App Store τώρα έρχεται το App Clip. Πρόκειται για μία λειτουργία χρήσης της εφαρμογής που χρειάζεστε εκείνη τη στιγμή, ακόμα κι αν δεν την έχετε εγκατεστημένη στο κινητό σας. Μέσω NFC tags, Safari, σκανάροντας QR codes και άλλους τρόπους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα την εφαρμογή που χρειάζεστε άμεσα, για παράδειγμα μία εφαρμογή πληρωμής θέσης στάθμευσης, ενώ αν θέλετε αργότερα μπορείτε να την κατεβάσετε και στο κινητό σας μόνιμα.

Tags: