Η Huawei ξεπερνά τη Samsung και γίνεται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο

Παρά το ban των ΗΠΑ
18 Ιουνίου 2020 10:03
Η Huawei ξεπερνά τη Samsung και γίνεται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο

Η Huawei μπορεί να σημείωσε πτώση στις πωλήσεις της λόγω του ban των ΗΠΑ, φαίνεται όμως πως η πανδημία έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο στις πωλήσεις smartphone. Εκεί η Samsung, βασίζεται κυρίως στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική ως κύριες αγορές για το brand, αλλά το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω κορωνοϊού και η μείωση της ζήτησης smartphone, φαίνεται πως έπληξε βαριά τη Samsung. Σύμφωνα με την Counterpoint, τον Απρίλιο ο κορεατικός γίγαντας έπεσε στο 17% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς smartphone, τη στιγμή που η Huawei σκαρφάλωσε στο 19%.

Η διαφορά στο χρονικό αντιμετώπισης της COVID-19 έπαιξε μεγάλο ρόλο. Τον Απρίλιο, η κινεζική αγορά ήδη είχε αρχίσει να ανακάμπτει και εκεί η Huawei σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις, αντισταθμίζοντας έως ένα βαθμό ακόμα και την πτώση πωλήσεων σε άλλες χώρες λόγω της έλλειψης Google Mobile Services. Την ίδια περίοδο, Ευρώπη και ΗΠΑ βρισκόντουσαν ακόμα υπό καραντίνα, με τις πωλήσεις της Samsung να πέφτουν κατακόρυφα.

Αυτό όμως σημαίνει ταυτόχρονα πως η πρώτη θέση της Huawei ίσως να είναι παροδική, αφού όσο επανέρχεται η κανονικότητα σε Ευρώπη και Αμερική και ανοίγουν οι αγορές, η Samsung λογικά θα ανακτήσει τη θέση της.