Το Xiaomi Mi Band 5 είναι επίσημο με μεγαλύτερη οθόνη

Συνεχίζεται μία από τις δημοφιλέστερες σειρές wearable
12 Ιουνίου 2020 13:26
Το Xiaomi Mi Band 5 είναι επίσημο με μεγαλύτερη οθόνη

Η Mi Band σειρά της Xiaomi είναι σίγουρα η δημοφιλέστερη σειρά wearables στο εύρος τιμής της και τώρα αποκαλύπτει το νέο μέλος της οικογένειας, το Mi Band 5. Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι σίγουρα η μεγαλύτερη οθόνη, η οποία από τις 0.95 ίντσες έγινε πλέον 1.1 ίντσες.

Οι αισθητήρες που διαθέτει το Mi Band 5 παραμένουν ίδιοι, υπάρχει δηλαδή επιταχυνσιόμετρο, ανιχνευτής καρδιακών παλμών, βαρόμετρο και γυροσκόπιο. Ενώ το hardware παραμένει ίδιο, το software γνωρίζει αναβάθμιση με τα “professional modes”, τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη ανάλυση και πιο ακριβή ανίχνευση περισσότερων και πιο πολύπλοκων αθλημάτων. Για παράδειγμα ανιχνεύει πέντε στυλ κολύμβησης. Φήμες περί ανίχνευσης του κορεσμού οξυγόνου διαψεύστηκαν, καθώς το smart band δε διαθέτει τέτοια δυνατότητα.

Η διάρκεια της μπαταρίας παραμένει στις 14 μέρες, αλλά έχει βελτιωθεί ο φορτιστής, ο οποίος πλέον συνδέεται με μαγνήτες στο πίσω μέρος του band και δε χρειάζεται πλέον να το βγάλετε από το λουράκι για να το φορτίσετε.

Το Xiaomi Mi Band 5 θα διατεθεί στην Κίνα στις 18 Ιουνίου έναντι 189 γουάν (€24), ενώ θα υπάρχει και NFC έκδοση για ανέπαφες συναλλαγές έναντι 229 γουάν (€29).