O Trump υπογράφει διάταγμα για άρση της προστασίας των social media εταιριών (BINTEO)

Πηγές του Λευκού Οίκου λένε πως θα προσπαθήσει να κλείσει το Twitter
29 Μαΐου 2020 10:07
O Trump υπογράφει διάταγμα για άρση της προστασίας των social media εταιριών (BINTEO)

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει τα λόγια πράξη και μετά τις απειλές προς το Twitter τις προηγούμενες μέρες, υπέγραψε εκτελεστική εντολή η οποία άρει την προστασία που προσφέρει ο ομοσπονδιακός νόμος στις social media εταιρίες.

Υπό το Section 230 του Communications Decency Act (1996), οι social media εταιρίες δε θεωρούνται υπεύθυνες για το περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες τους. Ο Trump υπέγραψε την εντολή που άρει αυτήν την προστασία με τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ να στέκεται δίπλα του.

Είμαστε εδώ σήμερα για να υπερασπιστούμε την ελευθερία του λόγου από έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που έχει αντιμετωπίσει η αμερικανική ιστορία και ξέρετε τι συμβαίνει καλύτερα από τον καθένα. Δεν είναι καλά τα πράγματα. Έχουν απεριόριστη εξουσία να λογοκρίνουν, να περιορίζουν, να αλλάζουν, να διαμορφώνουν, να κρύβουν και να παραμορφώνουν κάθε μορφή επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών αλλά και μεγάλων δημόσιων ακροατηρίων.

Χωρίς την προστασία του Section 230, οι social media εταιρίες θα κατηγοριοποιούνταν ως εκδότες, με ό,τι επισύρει αυτό στην ανάληψη ευθυνών όσον αφορά το περιεχόμενο που βρίσκεται στις πλατφόρμες τους. Χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου ωστόσο, υπάρχουν όρια στο πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Trump με το διάταγμα. Πηγές μέσα από το Λευκό Οίκο είπαν στους δημοσιογράφους πως ο Trump θέλει να κλείσει το Twitter αν οι δικηγόροι του βρουν ένα νόμιμο τρόπο να το κάνει.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το διάταγμα πατώντας εδώ.