Ο Trump απειλεί με κλείσιμο το Twitter και τις άλλες social media πλατφόρμες

Μετά το πρώτο fact-checking σε tweet του
28 Μαΐου 2020 10:59
Ο Trump απειλεί με κλείσιμο το Twitter και τις άλλες social media πλατφόρμες

Εδώ και καιρό το Twitter κατηγορείται πως διατηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τα tweets του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump και όλων των υπολοίπων χρηστών του. Η κριτική στην πλατφόρμα επικεντρώνεται στο γεγονός πως πολλές φορές ο Πρόεδρος επικαλείται ψευδείς ισχυρισμούς και fake news, με το Twitter να απαντά μέχρι τώρα πως δε θα λογοκρίνει αρχηγούς κρατών και πως είναι υπόθεση των χρηστών του να καταρρίψουν τυχόν ψευδείς ισχυρισμούς.

Τώρα όμως για πρώτη φορά, το Twitter συμπεριέλαβε μία fact-checking σημείωση σε δύο tweet του Trump για τα ψηφοδέλτια που αποστέλλονται με ταχυδρομείο.

Ο Trump εμφανώς ενοχλημένος, έκανε λόγο για φίμωση και κατηγόρησε τα social media στο σύνολό τους πως ελέγχονται από την “Ακραία Αριστερά”, ενώ τόνισε πως η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα για να διορθώσει αυτήν την παράνομη κατάσταση είτε με στενή ρύθμιση των πλατφορμών είτε ακόμα και με κλείσιμό τους.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν ένας υπάλληλος του Twitter κατονομάστηκε ως υπεύθυνος του fact-checking, οδηγώντας στον εκφοβισμό αυτού από εξαγριωμένους χρήστες προσκείμενους στον Trump. Ο Jack Dorsey ανέλαβε όλη την ευθύνη, ζητώντας από τους χρήστες πως αν είναι να κατηγορήσουν κάποιον ας κατηγορήσουν αυτόν και να αφήσουν τους υπαλλήλους ήσυχους.

Ξεκαθάρισε επίσης πως η fact-checking σημείωση προστέθηκε για να μη νομίσουν κάποιοι πως δε χρειάζεται να εγγραφούν για να πάρουν ψηφοδέλτιο.

Αυτό δε σταμάτησε τον  Trump όμως, ο οποίος υποσχέθηκε να συνεχίσει με άμεσες ενέργειες ενάντια στο Twitter.