Ο μεγαλύτερος M.2 SSD του κόσμου είναι γεγονός και έρχεται με 8 TB

Αποκαλύφθηκε η νέα πρόταση της Sabrent
23 Μαΐου 2020 13:15
Ο μεγαλύτερος M.2 SSD του κόσμου είναι γεγονός και έρχεται με 8 TB

Οι SSDs φαίνεται πως πλέον έχουν αρχίσει να απειλούν σοβαρά τους HDDs και όσον αφορά την μαζική αποθήκευση δεδομένων. Συγκεκριμένα, η Sabrent μόλις ανακοίνωσε τον μεγαλύτερο M.2 SSD του κόσμου, με χωρητικότητα που φτάνει το εντυπωσιακό -για SSD- νούμερο των 8 TB.

Αναλυτικότερα, η εταιρία επεκτείνει τη Rocket Q σειρά της με τον ‘SB-RKTQ-8TB’. Πρόκειται για ένα μοντέλο τύπου M.2 2280, το οποίο θα κάνει χρήση του PCIe 3.0 x4 interface. Ο controller του δίσκου είναι ο Sabrent RKT 303 και όσον αφορά την NAND έχουμε 3D QLC chips από την Micron.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε ίσως το σημαντικότερο, τις ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης, αλλά και το πόσο ανθεκτικός θα είναι ο δίσκος. Το αντίστοιχο 4 TB μοντέλο της εταιρίας μπορούσε θεωρητικά να φτάσει τα 3,400 MBps sequential read και 3,000 MBps sequential write. Η απόδοση του μεγαλύτερου δίσκου αναμένεται να είναι ίδια ή ελαφρώς καλύτερη. Όσον αφορά την αντοχή του δίσκου, το μοντέλο των 4 TB είχε αξιολογηθεί για 940 TBW (terabytes written), οπότε μπορούμε να περιμένουμε αντίστοιχη απόδοση.

Τέλος, μια ακόμη πτηχή που δε γνωρίζουμε είναι και η τιμή του δίσκου. Αν αναλογιστούμε πως ο 4 TB δίσκος της Sabrent ζητούσε $759.99, μάλλον θα έχουμε να κάνουμε με ένα αξιοσέβαστο τετραψήφιο νούμερο.

Tags: