Η Samsung παρουσιάζει το πρώτο τηλέφωνο του κόσμου με κβαντική τεχνολογία ασφαλείας

Κβαντική ασφάλεια για το Galaxy A Quantum
15 Μαΐου 2020 11:37
Η Samsung παρουσιάζει το πρώτο τηλέφωνο του κόσμου με κβαντική τεχνολογία ασφαλείας

Η Samsung σε συνεργασία με την SK Telecom, αποκάλυψαν το Galaxy A Quantum, το πρώτο 5G τηλέφωνο του κόσμου με Quantum Random Number Generator (QRNG). Το chip αυτό μεγέθους 2.5x2.5 mm, χρησιμοποιεί LED και CMOS αισθητήρα για μία πληθώρα υπηρεσιών όπως πλατφόρμες πληρωμής και πιστοποίηση δύο βημάτων. Το LED παράγει ένα “θόρυβο” εικόνας και ο CMOS αισθητήρας καταγράφει την κβαντική τυχαιότητα της εικόνας για να παράγει πραγματικά τυχαίες ακολουθίες αριθμών που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν.

Σύμφωνα με την SK Telecom, δεν υπάρχει ακόμα τεχνολογία που μπορεί να χακάρει το QRNG, κάτι που κάνει το Galaxy A Quantum ένα από τα ασφαλέστερα τηλέφωνα στο κόσμο.

Το ίδιο το τηλέφωνο τώρα είναι ένα κανονικό mid-range Android τηλέφωνο και πρακτικά είναι ένα rebranded Galaxy A71 5G. Διαθέτει οθόνη Super AMOLED 6.7 ιντσών FHD+ ανάλυσης με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Εσωτερικά έχει τον Exynos 980 με 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Υπάρχει μία selfie κάμερα 32MP και πίσω διαθέτει 64MP κύρια κάμερα, 12MP ultra-wide, 5MP macro και 5MP αισθητήρα βάθους. Θα γίνει διαθέσιμο στην Κορέα στις 22 Μαΐου στην τιμή των 649.000 γουάν Νότιας Κορέας (€487).