Ο Chrome θα μπλοκάρει τις διαφημίσεις που σας "τρώνε" την μπαταρία του κινητού

Έρχονται αλλαγές το καλοκαίρι
15 Μαΐου 2020 10:30
Ο Chrome θα μπλοκάρει τις διαφημίσεις που σας "τρώνε" την μπαταρία του κινητού

Η Google ανακοίνωσε πως από τα τέλη Αυγούστου ο Chrome θα αρχίσει να μπλοκάρει διαφημίσεις οι οποίες καταναλώνουν πολλούς πόρους συστήματος, βελτιώνοντας αισθητά την κατανάλωση μπαταρίας στο τηλέφωνό σας ή ακόμα και την ποιότητα δικτύου του σπιτιού σας. Αν μία διαφήμιση καταναλώνει πολλούς πόρους, ο Chrome θα εμφανίσει ένα error page στη θέση της διαφήμισης στη σελίδα, όπως μπορείτε να δείτε και στο παράδειγμα παρακάτω.

Πρόσφατα ανακαλύψαμε πως ένα πολύ μικρό ποσοστό διαφημίσεων καταναλώνουν δυσανάλογους πόρους της συσκευής, όπως μπαταρία και δεδομένα δικτύου, χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει. Αυτές οι διαφημίσεις (όπως αυτές που κάνουν mine τα κρυπτονομίσματα δεν είναι σωστά προγραμματισμένες ή δεν ενδείκνυνται για χρήση σε δίκτυο) μπορούν να εξαντλήσουν την μπαταρία, να επιβαρύνουν ήδη βεβαρημένα δίκτυα και να κοστίσουν χρήματα.

Ο Chrome πλέον θα μπλοκάρει όσες διαφημίσεις χρησιμοποιούν πάνω από 4MB δεδομένων δικτύου, πάνω από 15 δευτερόλεπτα χρήσης της CPU σε περίοδο 30 δευτερολέπτων ή πάνω από 60 δευτερόλεπτα συνολικής χρήσης της CPU.