Το Messenger Rooms είναι εδώ και απειλεί την κυριαρχία του Zoom

Το Facebook θέλει ένα κομμάτι από την πίτα τηλεδιασκέψεων
15 Μαΐου 2020 10:13
Το Messenger Rooms είναι εδώ και απειλεί την κυριαρχία του Zoom

Το Facebook όντας το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη, σίγουρα δε θέλει να μείνει πίσω στον αγώνα των τηλεδιασκέψεων ο οποίος ξεκίνησε με την έναρξη της πανδημίας και τα ηνία φαίνεται να κρατά το Zoom. Έτσι, δημιούργησε το Messenger Rooms, τη νέα δυνατότητα ομαδικών βιντεοκλήσεων.

Το WhatsApp και το Messenger είναι ήδη οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες βιντεοκλήσεων σε όλο τον κόσμο, αλλά για μεγάλες ομάδες, οι περισσότερες υπηρεσίες βίντεο έχουν σχεδιαστεί για εργασία, όχι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. – Mark Zuckerberg

Δεν υπάρχει όριο χρόνου στις βιντεοκλήσεις, ενώ μπορούν να συμμετέχουν έως και 50 άτομα. Οι φίλοι σας μπορούν να συμμετέχουν σε μία ομάδα που θα δημιουργήσετε απλά πατώντας το link που θα τους δώσετε. Ο διαχειριστής θα έχει το δικαίωμα να κλειδώσει τα Rooms για να μπουν μόνο αυτοί που πρέπει ή να διώξει από την κλήση κάποιον. Να σημειώσουμε πως δε χρειάζεστε Facebook λογαριασμό για να συμμετέχετε σε ένα Room.

Το Facebook Rooms είναι ήδη διαθέσιμο στη Βόρεια Αμερική και αναμένεται η διάθεσή του σε όλο τον κόσμο την επόμενη εβδομάδα. Θα είναι προσβάσιμο από τις εφαρμογές Facebook και Messenger σε iOS, Android, το website του Facebook και την desktop εφαρμογή του Messenger, ενώ σύντομα θα είναι προσβάσιμο και από το Instagram και το WhatsApp.