Ο Trump επεκτείνει το ban της Huawei για ακόμη ένα χρόνο

Οι τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας δε βοηθούν
14 Μαΐου 2020 11:12
Ο Trump επεκτείνει το ban της Huawei για ακόμη ένα χρόνο

Οι σχέσεις της ΗΠΑ με την Κίνα ισορροπούν σε ένα τεντωμένο σχοινί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας και σίγουρα δε βοηθούν τις κινεζικές εταιρίες. Έχοντας το δικαίωμα να ρυθμίσει το εμπόριο σε ώρες κρίσης, ο Donald Trump αποφάσισε να επεκτείνει το ban της Huawei και της ZTE για άλλη μία χρονιά, μέχρι το Μάιο του 2021. Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναμένεται να επεκτείνει με τη σειρά του και τις προσωρινές άδειες σε αμερικανικές εταιρίες που τις δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να  συναλλάσσονται με την Huawei υπό προϋποθέσεις.

Το Μάρτιο το Υπουργείο έθεσε προς δημόσια διαβούλευση το θέμα, ρωτώντας το κοινό “ποιες είναι οι επιπτώσεις στην εταιρία ή τον οργανισμό σας αν η προσωρινή άδεια δεν επεκταθεί”, ενώ ρώτησε για τα κόστη που σχετίζονται με τον τερματισμό των αδειών.

Η CTIA που αντιπροσωπεύει τη βιομηχανία ασύρματων επικοινωνιών ζήτησε από το υπουργείο μία μακροχρόνια παράταση της άδειας λέγοντας πως “τώρα δεν είναι η εποχή να περιοριστούν οι δυνατότητες των παρόχων να διατηρήσουν τη λειτουργία των δικτύων τους”.

Η συνέχιση της περιορισμένης αλληλεπίδρασης με την Huawei για την προστασία της ασφάλειας του εξοπλισμού και των συσκευών στην αγορά, συμφέρει τους Αμερικανούς καταναλωτές μειώνοντας το ρίσκο παραβίασης της συσκευής τους.

Ζητούμε την επαναφορά και τη μετατροπή των προηγούμενων εγκρίσεων για τη συνέχιση των εργασιών που θα επιτρέψουν τις συναλλαγές με την Huawei για επέκταση των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιακών standards.