Ο Elon Musk απειλεί να μεταφέρει την Tesla από την Καλιφόρνια στο Τέξας

Αν δεν αρθεί η καραντίνα για την COVID-19
10 Μαΐου 2020 12:36
Ο Elon Musk απειλεί να μεταφέρει την Tesla από την Καλιφόρνια στο Τέξας

Το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont παραμένει κλειστό από τις 23 Μαρτίου με εντολή της τοπικής κυβέρνησης, αφού υπάρχει γενικότερο lockdown. Ο Elon Musk όμως εδώ και μέρες “φωνάζει” για την άρση της καραντίνας και πλέον έφτασε για αυτόν στο σημείο της σταγόνας που ξεχείλισε το ποτήρι. Κατέθεσε μήνυση εναντίον της επαρχίας Alameda επειδή οι αποφάσεις της “έρχονται σε αντίθεση με τις εντολές του Κυβερνήτη της πολιτείας και επηρεάζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε κρίσιμους ομοσπονδιακούς τομείς υποδομής”.

Επιπλέον, ο Musk ανακοίνωσε πως θα μετακινήσει τα κεντρικά της tesla στη Νεβάδα ή το Τέξας εξαιτίας της τακτικής της επαρχίας Alameda, ενώ απείλησε πως θα αποσύρει και όλο τον κατασκευαστικό τομέα της Tesla από το Fremont “ανάλογα με το πώς θα φερθούν στην Tesla στο μέλλον”.

Εκπρόσωπος της επαρχίας Alameda απάντησε για το θέμα στο TheVerge χωρίς να αναφερθεί όμως στον Elon Musk και τις δηλώσεις του.

Επικοινωνούμε απευθείας και εργαζόμαστε στενά με την ομάδα της Tesla στο Fremont. Πρόκειται για μία συνεργατική, καλή τη πίστει προσπάθεια να αναπτύξουμε και να ενσωματώσουμε ένα σχέδιο ασφαλείας που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την υγεία και την ευημερία χιλιάδων υπαλλήλων που ταξιδεύουν από και προς το εργοστάσιο της Tesla.

Εκτιμούμε που οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις έκαναν τεράστιες θυσίες και που μαζί μπορέσαμε να σώσουμε ζωές και να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών στην περιοχή μας. Είναι η κοινή ευθύνη μας να κινηθούμε μέσα από τα στάδια της επαναλειτουργίας και της άρσης των περιορισμών της καραντίνας με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο, οδηγημένοι από τα δεδομένα και την επιστήμη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21/5/20

Η Tesla απέσυρε τη μήνυση εναντίον της επαρχίας Alameda, χωρίς να ανακοινώσει κάποιο λόγο για τον οποίο προχώρησε σε αυτήν την κίνηση.