Έρχεται το Huawei P30 Pro New Edition με Google Play

Μέσα στο μήνα
05 Μαΐου 2020 12:15
Έρχεται το Huawei P30 Pro New Edition με Google Play

Από μία προωθητική ενέργεια της Huawei Γερμανίας αποκαλύφθηκε ένα νέο μοντέλο της εταιρίας το οποίο θα έρθει με Google Play και Google υπηρεσίες γενικότερα. Με κάθε αγορά ενός κινητού της σειράς P30, ο καταναλωτής θα παίρνει δώρο και ένα Huawei MediaPad T3 10. Στη λίστα των P30 μοντέλων που αναφέρονται στους Όρους και Προϋποθέσεις στην προώθηση, αναφέρεται και το Huawei P30 Pro New Edition, το οποίο φυσικά δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Η ανανέωση συσκευών που κυκλοφόρησαν πριν το ban των ΗΠΑ έδωσαν στη Huawei το μοναδικό “παραθυράκι” που μπόρεσε να βρει για την κυκλοφορία νέων συσκευών με Google Play Services. Έτσι και το Huawei P30 Pro New Edition θα έρθει και αυτό με Google Play και όλες τις άλλες υπηρεσίες της Google. Όσο για το τι θα αλλάξει σε σχέση με το προηγούμενο P30 Pro, οι αλλαγές θεωρητικά μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές στο σχεδιασμό, διαφορετική διάταξη των εξαρτημάτων στο εσωτερικό, νέους αισθητήρες κάμερας και διαφορετικές επιλογές σε RAM και αποθηκευτικό χώρο.

Θα μπορούσε δηλαδή να βάλει η Huawei το hardware της κάμερας του P40 Pro στο P30 Pro; Θεωρητικά ναι, αλλά εφόσον δεν μπορεί να αλλάξει το chipset της συσκευής, κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν τεράστια προσπάθεια στον τομέα του development και μάλλον χωρίς να δώσει τα ίδια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τον Kirin 980 αντί για τον Kirin 990, κάνοντας ουσιαστικά το εγχείρημα απίθανο. Η λογική λέει λοιπόν πως μάλλον θα δούμε ένα P30 Pro New Edition με περισσότερη RAM και αποθηκευτικό χώρο, ίσως και σε νέα χρώματα, την αλήθεια όμως θα τη μάθουμε στις 15 Μαΐου.