Η Apple πέφτει σε πωλήσεις συσκευών αλλά σημειώνει ρεκόρ σε χρήση υπηρεσιών

Σχεδόν ανώδυνα περνάει την πανδημία
02 Μαΐου 2020 10:12
Η Apple πέφτει σε πωλήσεις συσκευών αλλά σημειώνει ρεκόρ σε χρήση υπηρεσιών

Στις αναφορές του οικονομικού τριμήνου η Apple αποκάλυψε τις επιδόσεις της εν μέσω πανδημίας. Η εταιρία σημείωσε πτώση πωλήσεων στο hardware όλων των ειδών εκτός από τα wearables. Σημείωσε όμως ιστορικό ρεκόρ στη χρήση υπηρεσιών, κάτι που κατάφερε να διατηρήσει την Apple σε τροχιά ανάπτυξης έστω και οριακής με 1% αύξηση των εσόδων στα $58.3 δισεκατομμύρια.

Παρόλες τις χωρίς προηγούμενο παγκόσμιες επιπτώσεις της COVID-19, είμαστε περήφανοι που η Apple σημείωσε ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο, εξαιτίας του ιστορικού ρεκόρ στις υπηρεσίες και ρεκόρ τριμήνου για τα wearables. Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον οι χρήστες μας εξαρτώνται από τα Apple προϊόντα με νέους τρόπους για να παραμείνουν συνδεδεμένοι, ενημερωμένοι, δημιουργικοί και παραγωγικοί. – Tim Cook

Οι πωλήσεις συσκευών είναι σαφώς πεσμένες σε σχέση με πέρυσι, με τα iPads να φέρνουν $4.37 δις, τα Macs $5.35 δις και τα iPhone $28.9 δις. Οι υπηρεσίες της όμως (όπως τα Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple Music κ.α.) αυξήθηκαν στα $13.3 δις.

Ο Cook τόνισε πως οι υπάλληλοί της δε θα επιστρέψουν στα γραφεία της στο Cupertino πριν τον Ιούνιο, ενώ ακόμα και τότε θα τηρηθεί αυστηρά η κοινωνική απόσταση.