Το Spotify σημείωσε 31% αύξηση στους μηνιαία ενεργούς χρήστες εν μέσω πανδημίας

Αυξήθηκαν και οι επί πληρωμή χρήστες
30 Απριλίου 2020 10:40
Το Spotify σημείωσε 31% αύξηση στους μηνιαία ενεργούς χρήστες εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία μπορεί να επηρέασε αρνητικά πολλούς τομείς της οικονομίας, αλλά οι streaming υπηρεσίες δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς, αφού γνώρισαν πρωτοφανή άνθιση. Αυτό το επιβεβαιώνει άλλη μία οικονομική αναφορά τριμήνου, αυτή του Spotify. Ο γίγαντας του μουσικού streaming παρουσίασε €1.848 δισεκατομμύρια έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι μηνιαία ενεργοί χρήστες είναι 286 εκατομμύρια, με τα 130 εκατομμύρια αυτών να είναι επί πληρωμή (premium) χρήστες.

Παρά την παγκόσμια αβεβαιότητα γύρω από την COVID-19 στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, η εταιρία μας ξεπέρασε τις προβλέψεις σε όλους τους τομείς. Για το δεύτερο τρίμηνο και το υπόλοιπο του έτους, οι προσδοκίες μας για τους δείκτες απόδοσης παραμένουν χωρίς αλλαγές, με την εξαίρεση των εσόδων όπου μία μείωση στις διαφημίσεις και σημαντικές αλλαγές στην αξία των νομισμάτων θα έχουν επιπτώσεις.

Αυτό σημαίνει πως ενώ τα νούμερα των χρηστών θα παραμείνουν σταθερά, αναμένεται μείωση εσόδων από μερικές αγορές όπως η Ιταλία και η Ισπανία που χτυπήθηκαν περισσότερο από τη νόσο. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως η χρήση του Spotify μειώθηκε σε αυτοκίνητα και wearables, αλλά αυξήθηκε σε τηλεοράσεις και gaming κονσόλες σε ποσοστό 50% σε σχέση με πέρυσι.