Η OnePlus μειώνει την παρουσία της στην Ευρώπη απολύοντας προσωπικό

Δύο βδομάδες μετά την κυκλοφορία του OnePlus 8
26 Απριλίου 2020 10:46
Η OnePlus μειώνει την παρουσία της στην Ευρώπη απολύοντας προσωπικό

Η OnePlus φαίνεται πως προχωρά σε στρατηγικές αλλαγές στην οργάνωσή της και στο στόχαστρο βρίσκεται η Ευρώπη. Με ανακοίνωση στο blog της γνωστοποίησε την απόλυση 20 υπαλλήλων σε τρία τοπικά γραφεία της και συγκεκριμένα σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία. Κι αν ο αριθμός των ατόμων ακούγεται μικρός μην ξεχνάτε πως πρόκειται για μικρή εταιρία (μπροστά στους κολοσσούς του κλάδου τουλάχιστον) με 2.000 υπαλλήλους σε παγκόσμια κλίμακα. Μάλιστα οι 20 υπάλληλοι αποτελούσαν το 80% του προσωπικού στις τρεις χώρες, αφήνοντας κάποια γραφεία με μόλις τρία άτομα.

Οι απολύσεις έρχονται μόλις δύο εβδομάδες μετά την παρουσίαση του OnePlus 8 και μερικοί κάνουν λόγο για αδυναμία της εταιρίας να επεκταθεί παραπάνω από την πεπερασμένη βάση χρηστών της. Ο Ben Wood, επικεφαλής αναλυτής της CCS Insight, κάνει λόγο για αποξένωση του κοινού της με ολοένα και πιο premium συσκευές σε πιο premium τιμές.

Υπάρχει μία ολοένα και μεγαλύτερη αίσθηση πως η OnePlus έχει πέσει στην παγίδα του να υπόσχεται πολλά και να παραδίδει λίγα, το οποίο ειρωνικά είναι το άκρως αντίθετο από το πώς ξεκίνησε στη βιομηχανία.

Η OnePlus από την άλλη αποδίδει τις απολύσεις ξεκάθαρα σε οργανωτικές αλλαγές “για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την κοινότητά μας που ολοένα και μεγαλώνει”. Επιπλέον, το ευρωπαϊκό αρχηγείο της OnePlus θα μεταφερθεί από το Λονδίνο στο Ελσίνκι.