Αν έχετε MacBook μην το φορτίζετε από την αριστερή πλευρά

Ναι, παίζει ρόλο η πλευρά...
24 Απριλίου 2020 11:15
Αν έχετε MacBook μην το φορτίζετε από την αριστερή πλευρά

Με την Apple να έχει υιοθετήσει τις USB-C θύρες στα laptops της, ο χρήστης έχει πλέον την ελευθερία να τα φορτίζει από όποια θύρα επιθυμεί. Στη θεωρία τουλάχιστον, μιας και η πράξη μας δείχνει ότι πρέπει να τα φορτίζει από τη δεξιά πλευρά.

Μία νέα αναφορά κάνει λόγο για υπερθέρμανση των MacBook όταν χρησιμοποιούνται θύρες από την αριστερή πλευρά των συσκευών, επηρεάζοντας ακόμα και τις επιδόσεις τους. Αν κάποιος συνδέσει το φορτιστή λοιπόν στην αριστερή πλευρά μαζί με άλλα περιφερειακά, μέσα σε τέσσερα λεπτά θα παρατηρήσει μία αύξηση της θερμοκρασίας.

Αυτό προκαλείται από μία διεργασία ονόματι “kernel_task”, η οποία ενεργοποιεί υψηλή χρήση της CPU και των ανεμιστήρων. Αντιθέτως, αν ο φορτιστής συνδεθεί στη δεξιά πλευρά, η θερμοκρασία πέφτει και το kernel_task σταματά να τρέχει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα. Κάθε φορά που ο φορτιστής συνδέεται στην αριστερή πλευρά, η χρήση CPU κορυφώνεται.

Η Apple δεν έχει προσφέρει κάποια απάντηση για το θέμα, η λύση που προσφέρεται όμως για το χρήστη είναι να συνδέει τα περιφερειακά του στην αριστερή πλευρά και το φορτιστή στη δεξιά.