Το iPadOS 14 θα επιτρέψει στους developers να δημιουργήσουν εφαρμογές από το iPad τους

Τι σημαίνει αυτό για το οικοσύστημα της Apple;
21 Απριλίου 2020 11:59
Το iPadOS 14 θα επιτρέψει στους developers να δημιουργήσουν εφαρμογές από το iPad τους

Το iPad είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα για συγκεκριμένες επαγγελματικές εργασίες όπως σχεδιασμός, editing, μουσική και άλλα. Σύντομα όμως και οι developers φαίνεται πως θα έχουν ένα καλό λόγο να αποκτήσουν ένα iPad.

Σύμφωνα με τον Jon Prosser της Front Page Tech, ένα νέο χαρακτηριστικό που θα φέρει το iOS 14 και το iPadOS 14, θα είναι η δυνατότητα προγραμματισμού με το Xcode κατευθείαν από το tablet. Έως τώρα υπήρχαν τρόποι να γίνει αυτό αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν βολικοί, ενώ είχαν και τους περιορισμούς τους. Πλέον, οι developers θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Xcode στο iPad τους – και με συμβιβασμό χώρου οθόνης στο iPhone τους – για να δημιουργήσουν εφαρμογές για τα iPhone, τα iPad, το Apple TV και το Apple Watch.

Το Xcode παρέχει μία πληθώρα προγραμματιστικών γλωσσών, όπως η Swift της Apple, η C++, η Python και πολλές ακόμα. Η παροχή του Xcode στο iPad σημαίνει πως πλέον οι προγραμματιστές όχι μόνο μπορούν να παίρνουν εύκολα τη δουλειά τους μαζί τους όπου κι αν βρίσκονται, αλλά σημαίνει πως ο καθένας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα MacBook, θα μπορεί να δημιουργεί εφαρμογές για την Apple μέσω των σαφώς φθηνότερων iPad μοντέλων.